Prajitura "Negressa "

de anisoara in Prajituri, 12 Iun 2010 | 6953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de faina  
  • 400 gr de apa calduta 
  • 200 gr de zahar 
  • 200 gr de ulei
  • 400 gr de dulceata  
  • 1 lingurita de cacao 
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu 
  • 1 lingura de suc de lamaie  
  • 10 gr de coniac  
  • Un pic de sare 
Pentru ornat :
  • 100 gr de zahar pudra
  • Sau 100 gr de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Negressa ":

Intr-un vas se toarna dulceata, zaharul, un pic de sare si totul se mixeaza . Treptat se toarna apa calduta, iar pe urma adaugam uleiul . Totul se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena. Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa. Se adauga amestecul cu dulceata in faina si se amesteca bine. Se mai adauga bicarbonatul de sodiu stins cu sucul de lamaie si coniacul.


Intre timp cuptorul se incalzeste pana la temperatura de 200C .


In tava in care se va coace checul se asterne hartia de copt, care este unsa in prealabil cu ulei. Se toarna totul in tava de copt si se da la cuptor.
Se scade temperatura pana la 180C si se coace in cuptor timp de 45- 50 de minute.


Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca prajitura in tava.


Se presara cu zahar pudra si se taie in romburi sau patrate. Daca doriti, puteti sa o stropiti cu caramel sau cu putin rom pe deasupra .

Are un gust de ciocolata, numai ca prajitura este de post. UN DESERT DELICIOS !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Negressa "" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mena29 1

19.06.2010, 00:13

anisoara 1

19.06.2010, 01:13

Multumesc din suflet

inaatcee 1

12.03.2011, 21:51

ce dulceata ai folosit ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de ciocolata