Prajitura "Negressa "

de anisoara in Prajituri, 12 Iun 2010 | 11828 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de faina  
  • 400 gr de apa calduta 
  • 200 gr de zahar 
  • 200 gr de ulei
  • 400 gr de dulceata  
  • 1 lingurita de cacao 
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu 
  • 1 lingura de suc de lamaie  
  • 10 gr de coniac  
  • Un pic de sare 
Pentru ornat :
  • 100 gr de zahar pudra
  • Sau 100 gr de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Negressa ":

Intr-un vas se toarna dulceata, zaharul, un pic de sare si totul se mixeaza . Treptat se toarna apa calduta, iar pe urma adaugam uleiul . Totul se mixeaza pana obtinem  o compozitie omogena. Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa. Se adauga amestecul cu  dulceata in faina si se amesteca bine. Se mai adauga bicarbonatul de sodiu stins cu sucul de lamaie si coniacul.

Intre timp cuptorul se incalzeste pana la temperatura de 200C .

In tava in care se va coace checul se asterne hartia de copt, care este unsa in prealabil cu ulei. Se toarna totul in tava de copt si se da la cuptor.
Se scade temperatura pana la 180C si se coace in cuptor timp de 45- 50 de minute.

Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca prajitura in tava.

Se presara cu zahar pudra si se taie in romburi sau patrate. Daca doriti, puteti sa o stropiti cu caramel sau cu putin rom pe deasupra .

Are un gust de ciocolata, numai ca prajitura este de post. UN DESERT  DELICIOS !!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Negressa "" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (13)

mena29 1

19.06.2010, 00:13

anisoara 1

19.06.2010, 01:13

Multumesc din suflet

inaatcee 1

12.03.2011, 21:51

ce dulceata ai folosit ?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Chec Zebra