Prajitura "Negressa "

de anisoara in Prajituri, 12 Iun 2010 | 6605 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr de faina  
  • 400 gr de apa calduta 
  • 200 gr de zahar 
  • 200 gr de ulei
  • 400 gr de dulceata  
  • 1 lingurita de cacao 
  • 1 lingurita de bicarbonat de sodiu 
  • 1 lingura de suc de lamaie  
  • 10 gr de coniac  
  • Un pic de sare 
Pentru ornat :
  • 100 gr de zahar pudra
  • Sau 100 gr de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Negressa ":

Intr-un vas se toarna dulceata, zaharul, un pic de sare si totul se mixeaza . Treptat se toarna apa calduta, iar pe urma adaugam uleiul . Totul se mixeaza pana obtinem o compozitie omogena. Faina se cerne si se amesteca cu cacaoa. Se adauga amestecul cu dulceata in faina si se amesteca bine. Se mai adauga bicarbonatul de sodiu stins cu sucul de lamaie si coniacul.


Intre timp cuptorul se incalzeste pana la temperatura de 200C .


In tava in care se va coace checul se asterne hartia de copt, care este unsa in prealabil cu ulei. Se toarna totul in tava de copt si se da la cuptor.
Se scade temperatura pana la 180C si se coace in cuptor timp de 45- 50 de minute.


Se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca prajitura in tava.


Se presara cu zahar pudra si se taie in romburi sau patrate. Daca doriti, puteti sa o stropiti cu caramel sau cu putin rom pe deasupra .

Are un gust de ciocolata, numai ca prajitura este de post. UN DESERT DELICIOS !!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Negressa "" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

mena29 1

19.06.2010, 00:13

anisoara 1

19.06.2010, 01:13

Multumesc din suflet

inaatcee 1

12.03.2011, 21:51

ce dulceata ai folosit ?

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carne de vitel in sos de legume

de oanapl 5

ieri la 22:43

Melcisori cu telemea, la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 21:27

Turtite la tigaia grill

de RODIMUR 4

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Alba ca zapada