Alba ca Zapada (Lamaita)

de Andreea Baraboi in Prajituri, 2 Ian 2015 | 8429 vizualizari

 

Pt mine si familia mea este prajitura preferata de Revelion.
La multi ani si un an 2015 cat mai reusit !

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi :
  • 10 linguri de lapte
  • 10 linguri de zahar
  • 10 linguri de ulei
  • 2 oua
  • o lingurita rasa de amoniac
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • Pentru crema :
  • 1 litru de lapte
  • 8 linguri de faina
  • 6 linguri de zahar
  • un pachet de unt (200 gr)
  • coaja de la o lamaie
  • 1 esenta de vanilie
  • sucul de la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Alba ca Zapada (Lamaita):

Prepararea foilor:


Intr-un vas am adaugat ouale, zaharul, uleiul si laptele. Am mixat bine pana ce zaharul s-a topit. Adaugam apoi sarea si amoniacul stins in putina zeama de lamaie. Adaugam faina cat cere aluatul astfel incat sa obtinem un aluat usor de modelat si care nu se lipeste de maini. Lasam la odihnit pt 30 minute.


Crema:


Intr-o cratita adaugam faina, zaharul, coaja de lamaie rasa, faina si incepem sa turnam lapte putin cate putin pana formam o pasta. Continuam sa turnam laptele pana ce il terminam. Punem cratita pe foc si cu un tel amestecam mereu pana ce crema se ingroasa. Am lasat-o la rece si apoi am mixat untul in crema.


Am impartit aluatul in 3 bucati. Am intins foaia de aluat subtire si de dimensiunea tavii. Intoarcem o tava cu fundul in sus si asezam foaia impreuna cu hartia de copt. Am lasat la foc mic pana ce aceasta s-a intarit. Asa procedam si cu celelalte doua foi.


Cand aceastea sunt gata asezam prima foaie pe care o ungem cu crema peste tot si adaugam cealalta foaie dar proportionam crema in asa fel sa ne ajunga si pt ultima foaie.


Dupa ce am uns toate foaile cu crema acoperim cu ceolofan si le-am lasat pana a doua zi la frigider.


A doua zi am pudrat cu nuca de cocos si le-am portionat dupa bunul plac.


Reteta o am de la Jamila Cuisine si a dat super rezultate !



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Alba ca Zapada (Lamaita)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

MotanLaOale 1

02.01.2015, 20:37

Rocsi 1

02.01.2015, 21:15

Foarte buna!

deyutzky 1

02.01.2015, 21:56

imi place mult prajiturica asta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura " Alba ca Zapada"