Prajitura Noire

de divainbucatarie in Prajituri, 9 Iun 2011 | 16360 vizualizari

 

Am vazut aceasta prajitura la Licuta Marin si de atunci mi-am dorit sa o fac. Pentru o cioco-dependenta ca mine aceasta prajitura a devenit un fel de obsesie…

 

INGREDIENTE

  • 150 gr unt
  • 170 gr biscuiti de cacao
  • 100 g ciocolata amaruie
  • 150 g ciocolata lapte
  • 2 linguri coniac
  • 250 frisca nebatuta
  • 15 gr gelatina
  • Pentru ornat:
  • 70 gr ciocolata amaruie
  • 30 ml lapte
  • 25 gr fulgi ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire:

Topim 75 gr unt. Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu untul topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece.


Topim ciocolata la baine-marie. Adaugam coniacul si frisca, apoi restul de unt. Amestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Punem gelatina la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o punem pe foc, la baine-marie, unde o tinem in jur de 10 minute, pana incepe sa prinda consistenta. O adaugam in compozitia de ciocolata. Amestecam bine. Turnam compozitia peste biscuiti. Lasam tava la rece pana a doua zi.


Pregatim sosul de ciocolata topind in baine-marie ciocolata si amestecand-o apoi cu lapte.

Fulgii de ciocolata ii facem cu aparatul de ras legume sau prin razatoare. Ii punem peste sosul de ciocolata pana apuca sa se intareasca.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (80)

Ligia Bxl 1

14.11.2013, 14:13

ce bunatate

RoxyFoxy28 1

26.11.2013, 20:15

Daca nu am coniac cu ce pot inlocui?

Tuxedo 1

05.01.2014, 01:28

vai diva mea! cat de bine arata! de cand o planuiesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

RETETA RECOMANDATA
Briose "Brownie Cappucino"