Placinta cu mere

de Ana_Maria269 in Prajituri, 26 Sep 2010 | 49004 vizualizari

 

Tava are dimensiunile de 35x30

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa minerala carbogazoasa
  • o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 100 ml de ulei
  • faina
  • 2 kg de mere
  • zahar(200g) si scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se amesteca 200 ml apa carbogazoasa cu lingurita de bicarbonat de sodiu. Se adauga 100 ml ulei, se adauga faina si se framanta un aluat care se intinde dreptunghiular. Intr-o cescuta se amesteca 3 lingurite de faina cu 3 lingurite de ulei si se face o ciulama care se intinde pe foaia deja intinsa , se ruleaza sub forma de melc si se lasa la frigider cel putin o ora.


Se scoate aluatul din frigider se mai framanta si se imparte in doua. Se intinde prima foaie peste care se pun merele rase si stoarse bine , zaharul si scortisoara se pun direct peste mere cu ligura avamd grija sa fie imprastiate in mod egal. Se pune al doilea strat de foaie . Se inteapa cu furculita si se coace aprox. 45 de min. pana devine aurie. Se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat


* In mere se pot adauga 100 g stafide si 100 g nuci*

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 20 %
149.99 lei
119.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mada2704 1

07.11.2011, 13:59

delicioasa

mihaelar63 1

20.11.2011, 16:34

Faina reteta , de post

oana_pisicutza16 1

04.12.2011, 22:33

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu bezea si mar