Placinta cu mere

de Ana_Maria269 in Prajituri, 26 Sep 2010 | 49547 vizualizari

 

Tava are dimensiunile de 35x30

 

INGREDIENTE

  • 200 ml apa minerala carbogazoasa
  • o lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 100 ml de ulei
  • faina
  • 2 kg de mere
  • zahar(200g) si scortisoara
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta cu mere:

Se amesteca 200 ml apa carbogazoasa cu lingurita de bicarbonat de sodiu. Se adauga 100 ml ulei, se adauga faina si se framanta un aluat care se intinde dreptunghiular. Intr-o cescuta se amesteca 3 lingurite de faina cu 3 lingurite de ulei si se face o ciulama care se intinde pe foaia deja intinsa , se ruleaza sub forma de melc si se lasa la frigider cel putin o ora.


Se scoate aluatul din frigider se mai framanta si se imparte in doua. Se intinde prima foaie peste care se pun merele rase si stoarse bine , zaharul si scortisoara se pun direct peste mere cu ligura avamd grija sa fie imprastiate in mod egal. Se pune al doilea strat de foaie . Se inteapa cu furculita si se coace aprox. 45 de min. pana devine aurie. Se pudreaza cu zahar pudra amestecat cu zahar vanilat


* In mere se pot adauga 100 g stafide si 100 g nuci*

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

mada2704 1

07.11.2011, 13:59

delicioasa

mihaelar63 1

20.11.2011, 16:34

Faina reteta , de post

oana_pisicutza16 1

04.12.2011, 22:33

delicioasa

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere si nuca