Panna cotta cu vanilie

de sisterskitchen in Prajituri, 19 Feb 2012 | 4149 vizualizari

 

Panna cotta este un desert clasic şi rafinat care provine din nordul Italiei, având la bază smântâna dulce. Reţeta de bază este simplă, fără arome şi se serveste cu dulceaţă sau sirop de fructe. Nouă ne place foarte mult aroma de vanilie, aşa că am pregătit panna cotta cu vanilie şi tare bună a fost!
Vă invităm la un desert minunat, interesant şi uşor de preparat.
*Reţeta am împrumutat-o de la Vali ♥

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 400 ml lapte
  • 200 ml smântână dulce
  • 2 păstăi de vanilie
  • 4 foi gelatină
  • 5 linguri zahăr
  • * opţional sirop/sos pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Panna cotta cu vanilie:

Laptele se pune la fiert împreună cu smântâna.

Între timp punem foile de gelatină la înmuiat în apă rece. Păstăile de vanilie se desfac pe jumătate şi cu vârful unui cuţit scoatem seminţele, pe care le adăugăm în  cratiţa de pe foc. Adăugăm zahărul şi gelatina stoarsă bine şi amestecăm, pentru a nu se prinde laptele de cratiţă. După ce a dat de două ori în clocot, se ia de pe foc şi se toarnă în forme cu ajutorul unui polonic. Se lasă să se răcească, după care se păstrează la frigider aproximativ 6 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Panna cotta cu vanilie" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (16)

mirela0911 1

19.02.2012, 21:32

super arata!

Sim0na 1

20.02.2012, 10:34

Foarte bine arata! Si mie-mi place vanilia..

sisterskitchen 1

20.02.2012, 11:55

Multumim, multumim!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Panna cotta cu capsuni