Prajitura Noire cu zmeura

de Patricia Iordache in Prajituri, 30 Iun 2013 | 3941 vizualizari

 

De multa vreme am "ochit" aceasta prajitura pe blog-ul Licutei Marin. Dupa ce a stat pe lista de asteptare vreo cateva zile, iata ca i-a venit randul. A iesit o minunatie!!Nu ezitati sa o incercati! Este atat de usor de facut si buna...e ciocolatoasa si aromata ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru prajitura:
  • 150 gr. unt;
  • 160 gr. biscuiti de cacao cu ciocolata pe o parte;
  • 200 gr. ciocolata amaruie;
  • 2 linguri cu visinata;
  • 250 ml. frisca lichida (30-35% grasime);
  • 15 gr. gelatina;
  • Pentru ornat:
  • 50 gr. ciocolata amaruie;
  • 50 ml. lapte;
  • cativa fulgi de ciocolata;
  • o mana cu zmeura
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Noire cu zmeura:

Cum pregatim prajitura:


Lasam la temperatura camerei, 75 gr. unt sau il topim usor la MW. Faramitam biscuitii intr-un robot de bucatarie si ii amestecam cu untul.


Tapetam o tava de chec mica (a mea 27x8 cm) cu folie alimentara si punem amestecul de biscuiti, apasand cu dosul unei linguri. Lasati totul la frigider, timp in care preparati restul prajiturii.


Topim cele 200 gr. ciocolata intr-un vas de inox cu fundul gros, lasam putin la racit apoi adaugam visinata si frisca. Vom obtine o compozitie lichida in care adaugam restul de unt ramas.


Punem gelatina (intr-un ibric) la inmuiat in 150 ml apa si dupa 10-15 minute o punem pe foc mic, amestecand continuu cu o lingura pana se topeste bine , dar avand mare grija sa nu inceapa sa fiarba, apoi o adaugam in compozitia obtinuta anterior.


Cum montam prajitura:


Scoatem tava cu pasta de biscuiti de la frigider si adaugam crema, apoi o lasam la frigider pana a doua zi cand o rasturnam pe un platou, scoatem usor folia alimentara si o ornam cu sos de ciocolata, zmeura si fulgi de ciocalata.


Cum preparam sosul de ciocolata:


Punem intr-un vas de inox cu fundul gros, 50 gr. ciocolata amaruie rupta bucatele si 50 ml. lapte si amestecam pana ce se topeste ciocolata.


TIPS-URI

1

Din cantitatile mentionate am obtinut o prajitura cu inaltimea de 4 cm. Data viitoare voi dubla cantitatile pentru ca mi-as dori sa fie mai "impunatoare" ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Noire cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 29 %
239.99 lei
169.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

COSTEO 1

06.07.2013, 18:16

Superba! Foarte buna Patty!ce bine arata.

COSTEO 1

06.07.2013, 18:17

Superba! Foarte buna Patty!ce bine arata.

Krystyan Trendy 1

10.11.2013, 11:00

mmm...o bunatate

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert melcisori de post, cu halva
  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

  • 25

    MI

  • 26

    J

  • 27

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute din piept de pui la cuptor, cu pilaf de orez

de RODIMUR 7

ieri la 23:19

Chec cu dovleac si merisoare

de katty 6

ieri la 18:15

Bors de pipote de curcan

de katty 6

ieri la 17:37

Salata de conopida cu porumb, ton si masline

de katty 6

ieri la 15:56

Rulada de cartofi, cu sunca si cascaval

de RODIMUR 7

pe 25.11 la 19:01

RETETA RECOMANDATA
Prajitura insiropata