Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult
Am adus ceva dulce si proaspat! Stiu ca nu este cea mai frumoasa prajitura dar este foarte buna, aromata si va servesc cu drag! Duminica placuta in continuare! :-*
Blat:
Umplutura:
Sirop:
Glazura:
Umplutura: batem frisca lichida pana se intareste apoi o dam la frigider
pana pregatim blatul.
Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le transferam intr-o cratita.
Adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana scad putin si formeaza
un sos.
Scurgem ciresele de sosul format si le lasam sa se raceasca.
Blat: separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.
Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa
mixam pana obtinem o spuma lucioasa.
Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi
amestecam usor cu o spatula de jos in sus.
Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste
albusurile batute spuma si omogenizam.
Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.
Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul
trece testul scobitorii.
Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand
zaharul se topeste.
La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.
Asamblare: blatul rece il punem pe o tava, il insiropam bine, punem frisca
batuta, nivelam si punem din loc in loc ciresele scurse de sos.
Dam prajitura la rece pentru 1 ora apoi o scoatem si o glazuram (topim
ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi).
Dam din nou la rece pana se intareste ciocolata, apoi portionam si servim.
Pofta buna!
Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.
citeste mai mult