Prajitura cu frisca si cirese

de Angelina_Elena in Prajituri, 1 Iun 2014 | 1917 vizualizari

 

Am adus ceva dulce si proaspat! Stiu ca nu este cea mai frumoasa prajitura dar este foarte buna, aromata si va servesc cu drag! Duminica placuta in continuare! :-*

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • 1 lingura esenta de rom
  • 1 praf de sare

Umplutura:

  • 300 ml frisca lichida
  • 250 g cirese
  • 3 linguri zahar

Sirop:

  • 1 ceasca zahar
  • 2 cesti apa
  • 1 lingura esenta de rom

Glazura:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 2-3 linguri lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu frisca si cirese:

Umplutura: batem frisca lichida pana se intareste apoi o dam la frigider


pana pregatim blatul.


Ciresele le spalam, le scoatem samburii si le transferam intr-o cratita.


Adaugam zaharul si lasam sa fiarba la foc mic pana scad putin si formeaza


un sos.


Scurgem ciresele de sosul format si le lasam sa se raceasca.


Blat: separam albusurile de galbenusuri.


Mixam albusurile spuma cu un praf de sare.


Dupa ce s-au intarit, adaugam cate o lingura de zahar si continuam sa


mixam pana obtinem o spuma lucioasa.


Adaugam galbenusurile amestecate cu apa, uleiul si esenta de rom, apoi


amestecam usor cu o spatula de jos in sus.


Faina o amestecam cu cacaoa si praful de copt apoi o adaugam peste


albusurile batute spuma si omogenizam.


Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei.


Turnam aluatul, nivelam si dam tava la cuptorul preincalzit pana cand blatul


trece testul scobitorii.


Sirop: intr-un ibric punem apa si zaharul si lasam sa fiarba pana cand


zaharul se topeste.


La final adaugam esenta de rom, si lasam siropul sa se raceasca.


Asamblare: blatul rece il punem pe o tava, il insiropam bine, punem frisca


batuta, nivelam si punem din loc in loc ciresele scurse de sos.


Dam prajitura la rece pentru 1 ora apoi o scoatem si o glazuram (topim


ciocolata impreuna cu laptele pe baie de aburi).


Dam din nou la rece pana se intareste ciocolata, apoi portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu frisca si cirese" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (41)

elucubratiiculinare 1

02.06.2014, 17:49

like

Angelina_Elena 1

04.06.2014, 00:38

Multumesc Laura!

Angelina_Elena 1

04.06.2014, 00:38

Elucu

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu gem si nuci