Prajitura Alba ca Zapada

de popika_oana in Prajituri, 23 Dec 2014 | 5751 vizualizari

 

Este o prajitura care necesita mai mult timp, deoarece trebuie coapta fiecare foaie separat, insa este delicioasa.

 

INGREDIENTE

  • 12 linguri zahar
  • 4 oua
  • 8 linguri+250 ml lapte
  • 6 linguri ulei
  • faina cat cuprinde pentru foi+2 linguri faina pentru crema
  • un pachet de unt
  • o lamaie
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Alba ca Zapada:

Blatul: Se amesteca 8 linguri zahar, 2 oua, 6 linguri ulei, 8 linguri lapte si 1 lingurita amoniac, apoi se adauga faina cat cuprinde pentru a face o coca buna de intins. Se fac 3-4 foi care se intind pe spatele tavii de copt si se lasa la cuptor pana devin rumenii. Se procedeaza la fel pentru fiecare foaie in parte.


Crema: Se amesteca 2 oua, 2 linguri de faina, 250ml lapte si 4 linguri de zahar. Se fierbe compozitia, dupa care se adauga un pachet de unt frecat cu 2 lingurite de zahar pudra, apoi se adauga coaja rasa si zeama de lamaie.


Se pune crema intre foi si se lasa la rece mai mult de 10 ore, preferabil cu un fund de tocat deasupra sau ceva greu pentru a patrunde crema cat mai bine in foi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Alba ca Zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

23.12.2014, 23:19

Rocsi 1

25.12.2014, 23:11

Bine ai venit!

elucubratiiculinare 1

27.12.2014, 16:45

era preferata mea in copilarie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Saleuri cu cașcaval

de RODIMUR 4

ieri la 22:30

Penne la cuptor cu piept de pui și mozzarella

de Meea 4

ieri la 19:14

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

pe 19.07 la 23:50

RETETA RECOMANDATA
Alba ca Zapada (Lamaita)