Prajitura Orangina

de RuxyRux in Prajituri, 28 Sep 2011 | 9509 vizualizari

 

Din pasiunea mea pentru dulciuri a rasarit aceasta prajitura cu portocale si ciocolata care a reusit sa ma incante intr-un mod desavarsit deci...By Ruxy....blat dulce acrisor, crema densa de ciocolata, gem de mandarine , dulceata de portocale si multa frisca...mai mult decat deliciu!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • Faina 200 gr
  • Lapte praf 100 gr
  • iaurt 7 linguri
  • zahar 250 gr
  • 3 oua
  • 1 esenta de vanilie 
  • 100 gr unt topit
  • coaja de portocala
  • o lingurita de praf de copt 
  • suc de la 1 portocala
  • o nuca de unt pentru uns tava
  • Sirop:
  • sucul de la 3 portocale
  • 1 plic vanilie
  • 3 linguri zahar pudra
  • Crema de ciocolata:
  • 130 ml frisca lichida
  • 80 gr ciocolata neagra( o bucata)
  • 150 ciocolata cu lapte
  • Decor:
  • un borcan de 300 gr gem de mandarine
  • 300 ml frisca ( se mixeaza)
  • dulceata din coji de portocale
  • trandafiri napolitana( Dr. Oetker)
  • ciocolata rasa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Orangina:

Preparam blatul:


Amestecam la mixer in ordinea urmatoare ingredientele:ouale, zaharul, vanilia, coaja de portocala, iaurtul, untul topit, laptele praf, faina si praful de copt, iar la sfarsit sucul de la o portocala.


Ungem cu unt tava de Jena, apoi turnam compozitia si dam la cuptorul incins la 180 grade pentru 45 de minute( facem testul cu scobitoarea).


Lasam la racit si preparam crema de ciocolata.


Intr-un ibric mai mare turnam frisca lichida si o infierbantam fara insa a aduce la punctul de fierbere. Adaugam ciocolata si o topim( luam de pe flacara). Lasam deoparte.


Preparam siropul de portocale. Turnam sucul intr-un ibric si punem pe foc mic , adaugam zaharul si vanilia si nu fierbem, doar infierbantam.


Turnam siropul peste blat si lasam sa absoarba bine si sa se raceasca usor. Blatul va absorbi tot siropul.


Deasupra punem crema de ciocolata, si dam la rece sa se intareasca ciocolata apoi scoatem si ungem cu gemul de mandarine.


Punem frisca si ornam cu dulceata de portocale, florile de napolitana si ciocolata rasa. Dam la rece cateva ore bune sau mai bine daca o preparam seara lasam toata noaptea la frigider.


Pentru cei ce iubesc combinatia de portocale cu ciocolata e o nebunie!



 

TIPS-URI

1

gemul de mandarine si dulceata de portocale se pot achizitiona de la Hala noua Obor la etaj din magazinele grecesti

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Orangina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (79)

RuxyRux 1

10.12.2011, 16:40

Esti tare simpatica Betty

Micutza Luana 1

17.04.2013, 18:19

imi ploua in gura favorit direct

Alina26 1

18.04.2013, 00:36

ce bine arataaaa!!!!!si ce pofta mi-ai facut!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si fructe de padure