Prajitura ''Pacatul Dulce"

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Ian 2013 | 14075 vizualizari

 

Pacatoasa rau, ca trebuie sa ai rabdare cat cuprinde. Cred ca a patra oara cand o execut...prea migaloasa, da' buna rau... Sursa de inspiratie: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitura-pacatul-dulce.html

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 8 albusuri
  • 10 linguri pline cu zahar
  • 10 linguri pline cu nuca
  • 2 linguri amidon
  • Crema
  • 1/2 l lapte
  • 5 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 220 g zahar
  • 250 g unt 80% grasime
  • Jeleu
  • 200 g visine
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 10 g gelatina
  • Glazura
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana pt.frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Pacatul Dulce":

Foi:

Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Se imparte compozitia in doua, se pune hartie de copt in tava (20/30) se intinde compozitia, se da la cuptor preincalzit, tinand usa intredeschisa. Blatul trebuie sa se usuce. Se coace cca 45 minute. Se lasa la racit si apoi se scoate hartia de copt. La fel se procedeaza si cu foaia a doua.

Crema

400 ml lapte impreuna cu zaharul se pun la fiert. Restul de lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele fierbe se toarna amidonul si se amesteca incontinuu sa nu faca cocolase. Se da dupa foc si se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Lasam sa se racoreasca putin si incorporam untul. Lasam la racit, acoperind cu o folie sa nu capete crusta.

Jeleul

Visinele cu apa si zaharul se dau in clocot (visinile se pot lasa intregi sau se pot zdrobi). Restul de 50 ml apa se amesteca cu amidonul si se toarna peste visine, amestecand pana se ingroasa. Gelatina o hidratam cu apa rece si cand se mai racoreste jeleul omogenizam si gelatina.

Glazura

Ciocalata cu smantana pe baie de abur pana se topeste

Asamblare

Foaie de bezea, crema jumatate din ea, jeleu un pic caldut, se lasa sa se raceasca, apoi jumatatea cealalta de crema si foaia a doua de bezea. Se toarna glazura alba .

La final am ornat cu o glazura de ciocolata de la Dr.Oetker

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Pacatul Dulce"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

26.01.2013, 14:15

arata tare delicios

Rocsi 1

26.01.2013, 19:28

Superrr buna, nu buna!!!

elucubratiiculinare 1

26.01.2013, 23:23

mmmm, te cred ca-i buna

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu foi de bezea cu nuca si crema de vanilie