Prajitura ''Pacatul Dulce"

de Constelatialeu in Prajituri, 26 Ian 2013 | 13953 vizualizari

 

Pacatoasa rau, ca trebuie sa ai rabdare cat cuprinde. Cred ca a patra oara cand o execut...prea migaloasa, da' buna rau... Sursa de inspiratie: http://www.retetecalamama.ro/retete-culinare/prajituri-torturi/prajitura-pacatul-dulce.html

 

INGREDIENTE

  • Foi
  • 8 albusuri
  • 10 linguri pline cu zahar
  • 10 linguri pline cu nuca
  • 2 linguri amidon
  • Crema
  • 1/2 l lapte
  • 5 linguri amidon
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 esenta vanilie
  • 220 g zahar
  • 250 g unt 80% grasime
  • Jeleu
  • 200 g visine
  • 200 ml apa
  • 150 g zahar
  • 3 linguri amidon
  • 10 g gelatina
  • Glazura
  • 100 g ciocolata alba
  • 2 linguri smantana pt.frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura ''Pacatul Dulce":

Foi:

Albusurile se bat spuma tare se adauga zaharul si se bate ca la bezea. Se adauga nuca si amidonul si se amesteca cu miscari circulare, pe verticala. Se imparte compozitia in doua, se pune hartie de copt in tava (20/30) se intinde compozitia, se da la cuptor preincalzit, tinand usa intredeschisa. Blatul trebuie sa se usuce. Se coace cca 45 minute. Se lasa la racit si apoi se scoate hartia de copt. La fel se procedeaza si cu foaia a doua.

Crema

400 ml lapte impreuna cu zaharul se pun la fiert. Restul de lapte se amesteca cu amidonul. Cand laptele fierbe se toarna amidonul si se amesteca incontinuu sa nu faca cocolase. Se da dupa foc si se adauga zaharul vanilat si esenta de vanilie. Lasam sa se racoreasca putin si incorporam untul. Lasam la racit, acoperind cu o folie sa nu capete crusta.

Jeleul

Visinele cu apa si zaharul se dau in clocot (visinile se pot lasa intregi sau se pot zdrobi). Restul de 50 ml apa se amesteca cu amidonul si se toarna peste visine, amestecand pana se ingroasa. Gelatina o hidratam cu apa rece si cand se mai racoreste jeleul omogenizam si gelatina.

Glazura

Ciocalata cu smantana pe baie de abur pana se topeste

Asamblare

Foaie de bezea, crema jumatate din ea, jeleu un pic caldut, se lasa sa se raceasca, apoi jumatatea cealalta de crema si foaia a doua de bezea. Se toarna glazura alba .

La final am ornat cu o glazura de ciocolata de la Dr.Oetker

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura ''Pacatul Dulce"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Cris2711 1

26.01.2013, 14:15

arata tare delicios

Rocsi 1

26.01.2013, 19:28

Superrr buna, nu buna!!!

elucubratiiculinare 1

26.01.2013, 23:23

mmmm, te cred ca-i buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri