Prajitura pasca

de loredanaaa in Prajituri, 26 Apr 2013 | 1531 vizualizari

 

Mi-a placut aceasta prajitura ca un fel de pasca,nu este nici asa de grea.A doua oara am incercat cu aluat de crostata,a iesit buna dar n-am nici o poza .

 

INGREDIENTE

  • 200 g de faina
  • 200 g de zahar
  • 3 oua
  • 100 ml lapte
  • 200 g de unt plus 2 linguri pentru garnitura, moale la temperatura camerei
  • 500 g de branza de vaci (sau urda)
  • 1 praf de copt
  • 4 linguri de cacao pudra (2 pentru blat si 2 pt glazura)
  • 2 esente de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pasca:

Blatul de cacao:


Se amesteca 100 g de unt moale cu 100 g de zahar, amestecand bine cu mixerul, apoi se adauga un ou amestecand bine pana devine o compozitie cremoasa. Se adauga 100 ml de lapte, amestecati. Adaugati faina amestecata cu praful de copt, amestecati bine, apoi o esenta de vanilie si praful de cacao (2 linguri), amestecati (va iesi un aluat mai lichid ca cel de chec)


Intr-un bol amestecati bine branza de vaci cu 2 galbenusuri, 100 g de zahar, 100 g de unt moale si o vanilie. Daca compozitia e prea lichida adaugati 2 linguri de gris.


In alt bol se bat albusurile pana devin spuma tare. Se amesteca compozitia de branza cu albusurile batute spuma, cu miscari incete de sus in jos.


Intr-o tava rotunda asezati foaia de copt unsa cu unt, apoi se toarna jumatate din blatul de cacao in tava, intindeti cu o lingura pe tot fundul tavii si putin il ridicati si pe pereti, cam 1 cm. Se toarna umplutura de branza, apoi cu o lingura turnati incet aluatul ce v-a ramas, intindeti-l usor cu un cutit.


Se coace la un foc mic de 150 grade pentru o ora. Testati cu scobitoarea cand e gata


Glazura:


Intr-o cratita amestecati 4 linguri de zahar cu 3 linguri apa, 2 linguri cacao si 2 linguri de unt. Puneti pe foc si cand se dizolva toate ingredientele, cand incepe sa fiarba dati focul mic si lasati pana se ingroasa ca aluatul de clatite. Se toarna glazura peste pasca, lasati 15 minute, apoi puneti in frigider pentru 2-3 ore.


Pofta buna!




 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pasca" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

loredanaaa 1

26.04.2013, 23:53

incearca babi ca e bun

diana_k 1

27.04.2013, 13:01

loredanaaa 1

03.05.2013, 00:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza dulce in foi de clatite