Prajitura cu ciocolata si cocos

de heera in Prajituri, 31 Iul 2013 | 5667 vizualizari

 

O PRAJITURA DE SUFLET!

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT:

  • 300gr zahar
  • 500gr faina
  • 300ml lapte
  • praf de copt
  • 4oua

PENTRU GLAZURA:

  • un pachet de unt
  • 200gr zahar
  • 4lingurite de cacao
  • esenta de rom
  • 350gr cocos fulgi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si cocos:

Pentru inceput ne apucam de blatul prajiturii.Spargem ouale separam albusul de galbenus,albusul il batem pana se intareste,apoi adaugam zaharul si il mixam bine pana ce zaharul se topeste,apoi adaugam si galbenusurile si 300ml lapte.


Separat faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam peste oua.Turnam aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapata cu faina si dam la cuptor circa 30 min.Lasam blatul sa se raceasca si apoi il taiem cubulete.


Pentru glazura prajiturii noastre punem intr-o oala 100ml lapte si adaugam zaharul.Lasam sa se topeasca zaharul adaugam cele 4 lingurite de cacao.


Pentru a nu ramane cocoloase amestecam bine cu un tel.


Mai lasam la foc circa 5 min si stigem focul.


Adaugam untul taiat cubulete si esenta de rom,amestecam pana ce untul se topeste.


Dupa ce totul e gata si pregatit urmeaza ultimul pas.


Fiecare cubulet al blatului se trece prin glazura si apoi prin fulgii de cocos.


Cel mai bine este sa facem asta cat glazura este calda,dar daca nu terminati cel mai bine este sa reincalzim glazura


SPOR LA GATIT!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

merisor 1

01.08.2013, 08:28

Tare buna prajitura ta!

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 21:21

Buna prajitura

miki_a 1

01.11.2015, 11:29

La multi ani!!! Aniversare frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sandvis Caprese

de RODIMUR 5

ieri la 23:15

Milkshake de piersici si banane

de vasimur 3

ieri la 18:35

Tortellini cu carne si legume

ieri la 14:43

Desert tort Anca

de Ancutsa 5

ieri la 11:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si cocos