Prajitura cu ciocolata si cocos

de heera in Prajituri, 31 Iul 2013 | 8481 vizualizari

 

O PRAJITURA DE SUFLET!

 

INGREDIENTE

PENTRU BLAT:

  • 300gr zahar
  • 500gr faina
  • 300ml lapte
  • praf de copt
  • 4oua

PENTRU GLAZURA:

  • un pachet de unt
  • 200gr zahar
  • 4lingurite de cacao
  • esenta de rom
  • 350gr cocos fulgi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si cocos:

Pentru inceput ne apucam de blatul prajiturii.Spargem ouale separam albusul de galbenus,albusul il batem pana se intareste,apoi adaugam zaharul si il mixam bine pana ce zaharul se topeste,apoi adaugam si galbenusurile si 300ml lapte.

Separat faina o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam peste oua.Turnam aluatul intr-o tava unsa cu unt si tapata cu faina si dam la cuptor circa 30 min.Lasam blatul sa se raceasca si apoi il taiem cubulete.

Pentru glazura prajiturii noastre punem intr-o oala 100ml lapte si adaugam zaharul.Lasam sa se topeasca zaharul adaugam cele 4 lingurite de cacao.

Pentru a nu ramane cocoloase amestecam bine cu un tel.

Mai lasam la foc circa 5 min si stigem focul.

Adaugam untul taiat cubulete si esenta de rom,amestecam pana ce untul se topeste.

Dupa ce totul e gata si pregatit urmeaza ultimul pas.

Fiecare cubulet al blatului se trece prin glazura si apoi prin fulgii de cocos.

Cel mai bine este sa facem asta cat glazura este calda,dar daca nu terminati cel mai bine este sa reincalzim glazura

SPOR LA GATIT!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

Merisor 1

01.08.2013, 08:28

Tare buna prajitura ta!

- Andreea - 1

01.08.2013, 21:21

Buna prajitura

miki_a 1

01.11.2015, 11:29

La multi ani!!! Aniversare frumoasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu ciocolata si cocos