Desert prajitura cu dovleac si nuci

de Bunica in Prajituri, 1 Dec 2020 | 876 vizualizari

 

Toamna rodnica si darnica ne-a imbiat sa stam putin si pe langa cuptor. Cum prin prajma sunt oarece pofticiosi am trecut la treaba! Eu nu prea ma dau in vant dupa dovleac, dar asa o placinta sau prajitura toamna parca ma tenteaza.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. dovleac placintar ras
  • 250 g. miez de nuca
  • 2-3 plicuri zahar cu scortisoara
  • 2 linguri ulei
  • 50-100 g. zahar tos
  • Aluat
  • 11 linguri ulei
  • 6 linguri zahar
  • 11 linguri apa sau lapte de soia
  • 1 pachet praf de copt
  • 1 vf. cutit sare
  • faina cat pentru un aluat potrivit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura cu dovleac si nuci:

Intr-un vas incapator punem uleiul si dovleacul ras.


Cratita pusa la foc potrivit, calim dovleacul pana devine cremos.


Adauga zaharul si mai tine pe foc, amestecand in cratita,inca 5-6 minute.


Stingem focul si lasam la racit.


Cand s-a racit dovleacu,l adauga zaharul cu scortisoara si nucile pisate.


Aluatul


Se pun 300 g.faina intr-un vas de framantat.


Adauga restul ingredientelor peste fain si framanta.


Adauga cate putina faina pana aluatul nu se mai lipeste de maini.Lasa aluatul la odihnit 10 minute.


Intre timp pregateste o tava30/40,tapetand-o cu hartie de copt.


Imparte aluatul in doua parti.


Ia o parte si intinde o foaie.


Pune foaia in tava si peste ea dovleacul.


Niveleaza fumos dovleacul si pune deasupra cea de-a doua foaie.


Introduce tava in cuptorul incins la 160 grade.


Lasa tava in cuptor pana se rumeneste frumos.


Scoate tava si lasa-o sa se raceasca. Portioneaza prajitura si pudreaz-o dupa gust.






Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura cu dovleac si nuci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Gherca Daniela 1

03.12.2020, 15:31

Panacris 1

04.12.2020, 19:01

Ancutsa 1

08.12.2020, 20:14

Delicioasa!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rahela Velicu

14401 puncte

oanapl

13935 puncte

Panacris

11496 puncte

Rocsi

5346 puncte

Catalina L

4420 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu dovleac si nuci