Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta

de roberta24 in Prajituri, 25 Iul 2010 | 4197 vizualizari

 

Un desert usor si racoritor!

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet piscoturi de sampanie
  • 250 ml apa
  • 3 linguri de zahar
  • o lingura de ness
  • o fiola esenta de rom

Pentru crema de ciocolata

  • 200 g ciocolata amaruie (eu am folosit cu 72% cacao)
  • 200 ml frisca lichida
  • un pliculet gelatina
  • 250 gr mascarpone

Pentru crema de lamaie cu menta

  • un plic praf de crema cu lamaie
  • un plic creme ole cu vanilie
  • 450 ml lapte
  • 200 ml frisca lichida
  • 3 linguri de zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 250 gr mascarpone
  • o mana de menta proaspata
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta:

Pregatim mai intai siropul de care avem nevoie pentru insiroparea piscoturilor si apoi il lasam sa se raceasca. Punem gelatina la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Intre timp taiem marunt ciocolata neagra, o amestecam cu frisca lichida si punem compozitia pe baie de aburi pana la topirea ciocolatei, luam de pe foc si adaugam gelatina inmuiata in prealabil si lasam la rece. dupa ce crema de ciocolata s-a racit o mixam bine si adaugam cele 250 de gr de mascarpone, mixam in continuare pana obtinem o crema spumoasa. Tapetam o forma de tort detasabila cu folie alimentara si inmuiem piscoturi in sirop si imbracam peretii si fundul formei cu acestea dupa aceea turnam crema de ciocolata si la final adaugam inca un rand de piscoturi insiropate, acoperim forma cu folie alimentara si o dam la rece pentru aproximativ 3 ore.

Crema de lamaie: punem la fiert 250 de ml de lapte cu 3 linguri de zahar, cand laptele a dat in clocot, stingem focul, adaugam menta si acoperim cu un capac. Dupa ce laptele s-a racit il strecuram, il amestecam cu restul de 200 ml de lapte rece si cu 200 ml de frisca lichida, punem cele doua prafuri de crema si mixam pana obtinem o crema consistenta, adaugam si cele 250 de gr de mascarpone si zeama de lamaie si mixam in continuare.

Scoatem inelul detasabil al formei si punem prajitura pe un platou. Cu ajutorul unui posh imbracam prajitura in crema de lamaie si o ornam dupa preferinta.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie cu ciocolata, lamaie si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Lau 1

16.01.2013, 17:18

la multi ani

Krystyan Trendy 1

16.01.2014, 15:46

minunat tort

Panacris 1

16.01.2014, 19:32

La multi ani si multa sanatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!