Prajitura Jerbo

de -Miti- in Prajituri, 6 Ian 2015 | 4340 vizualizari

 

Reteta este dintr-o carte ungureasca.

 

INGREDIENTE

  • Pentru foi:
  • 450 g faina
  • 200 g untura sau margarina (sau un amestec)
  • 50 g zahar
  • 1 galbenus
  • 20 g drojdie
  • 100 ml smantana
  • varf de cutit de sare
  • Pentru umplutura:
  • 300 g gem acrisor (de preferat de caise)
  • 200 g nuca macinata
  • 100 g zahar
  • Pentru glazura:
  • 2 linguri de ulei
  • 200 g ciocolata
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Jerbo:

Foile


Se amesteca drojdia cu zaharul, se adauga untura sau margarina, galbenusul de ou si smantana. Se adauga faina si sarea si se framanta un aluat, care se lasa deoparte un sfert de ora.


Se amesteca nucile cu zaharul.


Se imparte aluatul in 3 sau 4 bucati, depinde cat de mare e tava. Pentru o tava mai mare, impartiti in 3 bucati.


Asamblarea


Se intinde o foaie si se aseaza in tava tapetata cu ulei si faina sau cu hartie de copt. Punem jumatate din gem si presaram deasupra jumatate din nuca cu zahar.


Se intinde a doua foaie, care se pune peste si se adauga restul de gem si nuca.


Se intinde a treia foaie si se pune deasupra. Se lasa deoparte cam o jumatate de ora.


Preincalzim cuptorul si introducem tava la cuptor, unde se va lasa cam 45 de minute.


Se scoate si se lasa sa se raceasca la temperatura camerei.


Pe baie de aburi, se topeste ciocolata si se amesteca cu cele doua linguri de ulei. Se toarna peste prajitura racita si se uniformizeaza cu un cutit. Puteti presara deasupra nuca de cocos.


Se lasa deoparte peste noapte si se feliaza.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Jerbo" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

marcela1979 1

08.01.2015, 01:39

mirela0911 1

08.01.2015, 13:42

Ce bune e si chiar de mult nu am mai facut!

Lia_ 1

08.01.2015, 16:18

astea cu gem si nuca sunt bune rau si deloc gretoase. bv ca vii cu chestii noi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Felii London