Trunchi de copac

de marieta in Prajituri, 25 Oct 2011 | 8284 vizualizari

 

un dulce rapid

 

INGREDIENTE

  • 4 oua,
  • 4 linguri apa minerala,
  • 2 linguri fructoza,
  • o jumatate praf de copt,
  • esenta de vanilie,
  • 4 linguri faina.
  • pt crema
  • 400ml frisca lichida neindulcita,
  • 5 linguri fructoza,
  • o lingura cacao,
  • 2 linguri de alune sau nuci macinate,
  • 2 vanilii,
  • un intaritor de frisca.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trunchi de copac:

Blat: se separa ouale, se bat albusurile cu un praf de sare, galbenusurile se amesteca bine cu celelalte ingrediente, apoi se amesteca usor cu albusurile. Se pune intr-o tava pe hartie de copt si se da la copt. Nu trebuie lasat sa se coaca prea tare sa nu se usuce. Cand e gata se rastoarna pe un prosop curat umed si se infasoara fara hartia de copt. Se lasa la racit asa.


Crema: se bate frisca cu fructoza, intaritorul de frisca si vanilia. Cand e rece blatul se desface, se pune jumatate de frisca, se presara o lingura de alune macinate si se ruleaza. Se taie in jumatate, iar una din jumatati inca o data. Se aranjeaza in forma de butuci.


In frisca ramasa se pune cacao si se omogenizeaza bine, apoi se imbraca rulada si se fac forme cu o furculita. Se presara alune macinate. Se da la rece pt o ora.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Trunchi de copac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

marieta 1

26.10.2011, 18:32

multumesc la toata lumea de aprecieri!!!va spun:nui complicat de loc,e cea mai usoara prajitura de facut!!!

mirela0911 1

26.10.2011, 20:12

ce delicioasa arata

anomisana 1

27.10.2011, 14:49

Arata tare interesant si cu siguranta este foarte gustoasa.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu urda