Prajitura cu ciocolata si cocos

de GeorgiG in Prajituri, 18 Noi 2016 | 7452 vizualizari

 

Un fel de Bounty, dar am ales un alt blat . Mie nu imi place nuca de cocos , dar fetitei mele i-a placut mult aceasta prajitura.

 

INGREDIENTE

  • 6 oua
  • 150 gr zahar
  • 150 gr faina
  • 200 gr ciocolata neagra
  • 100 gr unt
  • 1/2 plic praf de copt
  • 300 ml lapte
  • 80 gr zahar
  • 50 gr gris
  • 100 gr cocos
  • 80 gr unt
  • 100 g ciocolata cu lapte
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu ciocolata si cocos:

Topim ciocolata neagra impreuna cu cele 100 g de unt. Lasam sa se racoreasca. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul.


Frecam putin galbenusurile apoi adaugam ciocolata topita cu untul. Adaugam si albusurile spuma peste galbenusuri si la final faina amestecata cu praful de copt.


Punem compozitia intr-o tava cu hartie de copt si introducem tava in cuptorul incins pentru 35-40 de minute. Facem si testul cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca.


Pentru crema amestecam intr-un vas zaharul cu grisul si adaugam treptat laptele amestecand sa nu se faca cocoloase. Punem vasul pe foc si cand incepe sa se ingroase, adaugam si cele 80 g de unt si nuca de cocos. Lasam sa mai dea cateva clocote amestecand continuu.


Peste blatul rece, punem crema calduta. Peste crema distribuim o ciocolata cu lapte topita cu cateva linguri de lapte sau frisca lichida sau smantana pentru frisca.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu ciocolata si cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

21.11.2016, 21:53

Delicioasa!

simona72 1

22.11.2016, 08:16

Tare buna prajitura!

GeorgiG 1

22.11.2016, 08:36

Multumesc frumos !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Chec cu cacao Inimioara