Desert prajitura gemi de placere

de Constelatialeu in Prajituri, 2 Noi 2018 | 9777 vizualizari

 

Eu asa zic, ca gemi de placere si mai vrei o bucatica, daca nu ma credeti puneti mana si va faceti......zau ca nu-i greu....

 

INGREDIENTE

  • Blat ( tava 35/24 cm )
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 10 linguri nuca macinata
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 pliculet praf de copt cu sofran
  • un praf de sare
  • Crema
  • 3 galbenusuri
  • 350 g unt cu 80% grasime
  • 200 g zahar farin
  • 2-3 linguri de ness ( sau cat vrei de intens gustul de ness )
  • 100 g nuci prajite si taiate grosier
  • 1 borcan de 400 g cu gem de caise
  • Glazura
  • ciocolata duo de la Dr. Oetker
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura gemi de placere:

Blat : Eu l-am facut cu o seara inainte, se taie mai bine a doua zi. Am folosit o tava cu dimensiunile de 35/24 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma tare. Separat am mixat galbenusurile cu zaharul si cacaua, cand zaharul s-a topit, am adaugat nuca macinata, faina amestecata cu praful de copt si am omogenizat. Apoi am incorporat albusurile batute spuma, cu miscari lente de jos in sus. Am turnat compozitia in tava si am dat la cuptorul preincalzit la 180 grade, cand incepe sa se desprinda  de pe margini, facem testul scobitorii si apoi scoatem tava din cuptor si o lasam sa se raceasca pana a doua zi sau cateva ore .

Crema : Untul moale la temperatura camerei impreuna cu zaharul farin  galbenusurile si nessul se pun in robot si se mixeaza pana ce zaharul s-a topit. Apoi se adauga nuca prajita si taiata grosier.

Asamblare : Blatul il taiem in 3 parti, asezam pe un platou prima parte si intindem jumatate din crema, apoi asezam a doua parte de blat peste care intindem gemul de caise, peste care asezam ultima parte de blat si restul de crema. Portionam si apoi decoram cu ciocolata totpita. V-am zis ca nu-i nimic complicat.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura gemi de placere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Rocsi 1

03.11.2018, 20:10

Decat sa gem de placere, mai bine imi dai cate bucati de prajitura sa le savurez si eu!

UrsanMihaela 1

10.12.2018, 17:31

o prajitura pe gustul meu!

lucy2002 1

26.01.2020, 12:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Biscuiti de Craciun