Prajitura cu visine

de MyFancyCake in Prajituri, 15 Aug 2011 | 3332 vizualizari

 

Prajitura cu visine, o reteta rapida si usoara, ce poate fi preparata si cu alte fructe

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine,
  • 500 gr faina,
  • 150 ml ulei,
  •  300 ml lapte,
  • 375 gr zahar pudra,
  • 6 oua,
  • sucul si coaja de la o lamaie,
  • sare, 1
  •  plic si jumatate praf de copt,
  • 3 plicuri vanilie,
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de gris pentru visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Preparare prajitura cu visine:


Visinele fara samburi le amestecam cu 5 linguri de zahar si le lasam 1 ora la frigider, apoi le punem intr-o sita si le lasam la scurs pana pregatim aluatul.


Pentru blat amestecam galbenusurile cu praful de copt si le lasam 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute obtinem o crema cu mici bule de aer. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam usor uleiul (ca la maioneza), apoi coaja de lamaie, laptele si faina.


Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu sucul de lamaie. Apoi le incorporam usor in crema de galbenusuri. Amestecam cu grija de sus in jos prin rasturnare. Altfel blatul nu va fi pufos. Amestecam visinele scurse cu grisul.Intr-o tava 27 x 40 punem jumatate din compozitia de blat, visinele si acoperim cu restul de aluat.


Coacem in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 35-40 de minute.


O prajitura cu visine delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

Rocsi 1

16.08.2011, 10:55

prajitura cu visine imi placeeee

LUK 1

16.08.2011, 11:55

super buna

adry88 1

18.08.2011, 11:39

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

9740 puncte

RODIMUR

7080 puncte

mihaelar63

6670 puncte

mirela0911

6140 puncte

katty

5730 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Chocoflan
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Desert de mar copt in sos caramel