Prajitura cu visine

de MyFancyCake in Prajituri, 15 Aug 2011 | 3078 vizualizari

 

Prajitura cu visine, o reteta rapida si usoara, ce poate fi preparata si cu alte fructe

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de visine,
  • 500 gr faina,
  • 150 ml ulei,
  •  300 ml lapte,
  • 375 gr zahar pudra,
  • 6 oua,
  • sucul si coaja de la o lamaie,
  • sare, 1
  •  plic si jumatate praf de copt,
  • 3 plicuri vanilie,
  • 5 linguri de zahar
  • 3 linguri de gris pentru visine
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu visine:

Preparare prajitura cu visine:

Visinele fara samburi le amestecam cu 5 linguri de zahar si le lasam 1 ora la frigider, apoi le punem intr-o sita si le lasam la scurs pana pregatim aluatul.

Pentru blat amestecam galbenusurile cu  praful de copt si le lasam 10 minute. Dupa ce au trecut cele 10 minute obtinem o crema cu mici bule de aer. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam bine. Adaugam usor uleiul (ca la maioneza), apoi coaja de lamaie, laptele si faina.

Batem albusurile spuma cu un praf de sare si cu sucul de lamaie. Apoi le incorporam usor in crema de galbenusuri. Amestecam cu grija de sus in jos prin rasturnare. Altfel blatul nu va fi pufos. Amestecam visinele scurse cu grisul.Intr-o tava 27 x 40 punem jumatate din compozitia de blat, visinele si acoperim cu restul de aluat.

Coacem in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 35-40 de minute.

O prajitura cu visine delicioasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu visine" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (9)

Rocsi

Rocsi 1

16.08.2011, 10:55

prajitura cu visine imi placeeee

LUK

LUK 1

16.08.2011, 11:55

super buna

adry88

adry88 1

18.08.2011, 11:39

delicioasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!