Tarta cu mere si scortisoara

de RuxyRux in Prajituri, 11 Sep 2013 | 10923 vizualizari

 

O minunatie de prajitura....care umple casa de parfum de mere si scortisoara...delicios!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 150 gr unt( 85%)
  • 150 gr zahar
  • 300 gr faina( cernuta)
  • 3 linguri de smantana
  • vanilie
  • coaja de portocala
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt( stins cu cateva picaturi de zeama de lamaie)
  • Umplutura
  • 1 kg si jumatate de mere
  • 2 mere mari frumoase
  • 100 gr zahar brun
  • putin unt pentru uns tarta
  • vanilie( pudra naturala)
  • scortisoara
  • zahar pudra pentru decor
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu mere si scortisoara:

Blatul se prepara usor: Untul rece se da pe razatoare, se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta un aluat( nu dureaza mult), pe care il vom infolia si-l vom da la rece pana preparam umplutura( 30 de minute).


Merele se spala, se curata si apoi se rad, se amesteca cu zaharul si cu scortisoara si se lasa deoparte 10 minute.


Cele doua mere se feliaza.


Preincalzim cuptorul la 200 de grade.


Scoatem aluatul de tarta si il intindem cu mainile in forma unsa cu putin unt.


Ne putem ajuta de o folie de prospetime pe care o asezam deasupra aluatului si apoi vom intinde blatul mai usor. Ducem aluatul putin mai sus pe marginea formei si il intepam cu o furculita din loc in loc.


Merele rase le vom stoarce de zeama.


Asezam stratul de mere peste aluat, deasupra vom pune feliile de mere, vom intoarce cu blandete marginile spre interior.


Pudram merele cu vanilie si cu scortisoara.


Coacem tarta pentru 35 maxim 40 de minute.


Lasam tarta putin la racit si o pudram cu zahar pudra vanilat.


O servim dupa inspiratie...e mai mult decat un deliciu :)



 

TIPS-URI

1

Putem pune alaturi de mere si pere :)

2

Desigur blatul se poate umple si cu alte fructe de sezon

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Aparat de vidare V3840-I

- 120 lei
1199.99 lei
1079.99 lei

Vacuum Blender HB300SV

- 550 lei
2499.99 lei
1949.99 lei

COMENTARII (62)

RuxyRux 1

12.09.2013, 21:07

Nilgun...sincer...e minunata...multumesc inca o data!

tanyapatap 1

02.05.2014, 19:21

RuxyRux 1

02.05.2014, 21:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9780 puncte

oanapl

8920 puncte

RODIMUR

8820 puncte

Rocsi

7100 puncte

Valclaudia

5880 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura televizor
  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu mere, nuci si stafide