Pudding delicios de ciocolata

de laylalala in Prajituri, 29 Apr 2010 | 1757 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pudding
  • 100 gr unt sau margarina, plus pentru ungerea bolului
  • 2 linguri sirop de artar, sau sirop facut din apa si zahar
  • 100 gr zahar brun
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura cacao
  • 225 gr faina fara 1 lingura
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sos de ciocolata
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri smantana grasa
  • 1 lingura sirop de artar, sau sirop facut din apa si zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pudding delicios de ciocolata:

Unge cu unt/margarina si pudreaza cu lingura de faina pastrata un bol cu capacitatea de 1.2 litri, inlaturand excesul, apoi aseaza la baza acestuia o foaie de copt rotunda, unsa si aceasta cu unt.


Intr-o cratita, topeste untul cu siropul si zaharul.Ia-le de pe foc, adauga laptele si oul si amesteca.Amesteca cacaoa cu faina, scortisoara si bicarbonat, adauga acest amestec in compozitia cu unt si amesteca.


Toarna compozitia obtinuta in bolul pregatit, acopera-l bine cu folie de aluminiu, apoi aseaza bolul intr-o cratita cu apa ce fierbe (apa sa ajunga pana la jumatatea bolului) si lasa pudding-ul sa fiarba la bain-marie timp de 1h 15 minute.Chiar inainte de a fi gata, prepara sosul de ciocolata, incalzind toate ingredientele pentru sos, pana ce s-au topit, amestecandu-le continuu.


Rastoarna pudding-ul pe o farfurie si dezlipeste foaia de copt.Toarna sosul peste pudding si serveste-l imediat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding delicios de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si capsuni