Pudding delicios de ciocolata

de laylalala in Prajituri, 29 Apr 2010 | 1617 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pudding
  • 100 gr unt sau margarina, plus pentru ungerea bolului
  • 2 linguri sirop de artar, sau sirop facut din apa si zahar
  • 100 gr zahar brun
  • 150 ml lapte
  • 1 ou
  • 1 lingura cacao
  • 225 gr faina fara 1 lingura
  • 1 lingurita scortisoara macinata
  • ¼ lingurita bicarbonat de sodiu
  • Sos de ciocolata
  • 4 linguri lapte
  • 4 linguri smantana grasa
  • 1 lingura sirop de artar, sau sirop facut din apa si zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pudding delicios de ciocolata:

Unge cu unt/margarina si pudreaza cu lingura de faina pastrata un bol cu capacitatea de 1.2 litri, inlaturand excesul, apoi aseaza la baza acestuia o foaie de copt rotunda, unsa si aceasta cu unt.

Intr-o cratita, topeste untul cu siropul si zaharul.Ia-le de pe foc, adauga laptele si oul si amesteca.Amesteca cacaoa cu faina, scortisoara si bicarbonat, adauga acest amestec in compozitia cu unt si amesteca.

Toarna compozitia obtinuta in bolul pregatit, acopera-l bine cu folie de aluminiu, apoi aseaza bolul intr-o cratita cu apa ce fierbe (apa sa ajunga pana la jumatatea bolului) si lasa pudding-ul sa fiarba la bain-marie timp de 1h 15 minute.Chiar inainte de a fi gata, prepara sosul de ciocolata, incalzind toate ingredientele pentru sos, pana ce s-au topit, amestecandu-le continuu.

Rastoarna pudding-ul pe o farfurie si dezlipeste foaia de copt.Toarna sosul peste pudding si serveste-l imediat.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pudding delicios de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Pudding delicios de ciocolata-0
Pudding delicios de ciocolata-1
Pudding delicios de ciocolata-2
Pudding delicios de ciocolata-3
Pudding delicios de ciocolata-4
Pudding delicios de ciocolata-5

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!