Musuroi de cartita

de Ligia Bxl in Prajituri, 27 Apr 2014 | 6822 vizualizari

 

Am testat si eu reteta aceasta cu mici modificari, apartine bucatarasului Rocsy, multumesc ptr reteta :-* Nu am facut o poza reusita ptr sectiune ptr ca s-a mancat foarte repede, iar blatul nu l-am scobit prea adanc pentru ca nu am vrut sa pun chiar multa crema, nu prea sunt cu cremele. Gust bun si racoros in special :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat bourbon
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 ml frisca lichida
  • 250 zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Am separat ouale,albusurile de galbenusuri si am batut spuma albusurile cu putina sare, apoi am adaugat galbenusurile, zaharul pana s-au intarit. Am adaugat apoi untul topit si racit, apa minerala si zaharul vanilat bourbon, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Le-am amestecat usor pana s-au incorporat bine.

Am uns o tava rotunda detasabila cu unt, am pus o foaie de copt si am turnat compozitia, apoi am dat la cuptor ptr coacere la 180°c. La final am facut testul cu scobitoarea. Am lasat blatul sa se raceasca si l-am scos apoi din forma detasabila.

Am facut pe deasupra o forma rotunda cu cutitul, am lasat o margine de cca 5 cm si am scobit cu lingura, am pus intr-un bol blatul scobit pe care l-am faramitat marunt.

Am facut crema: intr-un bol am pus galbenusurile,  si zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat cateva linguri de lapte din cele 500 ml, apoi amidonul si am amestecat bine, am scos semintele de la pastaia de vanilie si le-am pus in compozitia de galbenusuri. Restul de lapte l-am pus la fiert, apoi am adaugat compozitia de mai sus. Am lasat sa fiarba la foc mic amestecand continuu sa nu se prinda de fundul cratitei pana s-a format o crema groasa. Am acoperit cu o folie si am lasat la racit, apoi am batut frisca cu putin zahar (1 lingura).

Am pus peste blatul scobit zmeura, apoi crema am amestecat-o cu frisca batuta si am pus-o peste zmeura. Am presarat pe deasupra firmiturile scobite din bol si am ornat cu cateva zmeure.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

kytz 1

04.03.2017, 10:43

Foarte frumos "mușuroiul" !

Bya Ralu 1

04.03.2017, 16:35

super

dantes 1

05.03.2017, 06:27

Delicios!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Musuroi de cartita cu zmeura