Musuroi de cartita

de Ligia Bxl in Prajituri, 27 Apr 2014 | 2499 vizualizari

 

Am testat si eu reteta aceasta cu mici modificari, apartine bucatarasului Rocsy, multumesc ptr reteta :-* Nu am facut o poza reusita ptr sectiune ptr ca s-a mancat foarte repede, iar blatul nu l-am scobit prea adanc pentru ca nu am vrut sa pun chiar multa crema, nu prea sunt cu cremele. Gust bun si racoros in special :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 7 linguri de zahar
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri apa minerala
  • 6 linguri faina
  • 1 lingura cacao
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic de zahar vanilat bourbon
  • Pentru crema:
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri si 1/2 amidon
  • 500 ml lapte
  • 4 linguri cu zahar
  • 1 pastaie de vanilie
  • 100 ml frisca lichida
  • 250 zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musuroi de cartita:

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca. Am separat ouale,albusurile de galbenusuri si am batut spuma albusurile cu putina sare, apoi am adaugat galbenusurile, zaharul pana s-au intarit. Am adaugat apoi untul topit si racit, apa minerala si zaharul vanilat bourbon, apoi faina cernuta impreuna cu praful de copt si cacaoa. Le-am amestecat usor pana s-au incorporat bine.


Am uns o tava rotunda detasabila cu unt, am pus o foaie de copt si am turnat compozitia, apoi am dat la cuptor ptr coacere la 180°c. La final am facut testul cu scobitoarea. Am lasat blatul sa se raceasca si l-am scos apoi din forma detasabila.


Am facut pe deasupra o forma rotunda cu cutitul, am lasat o margine de cca 5 cm si am scobit cu lingura, am pus intr-un bol blatul scobit pe care l-am faramitat marunt.


Am facut crema: intr-un bol am pus galbenusurile, si zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat cateva linguri de lapte din cele 500 ml, apoi amidonul si am amestecat bine, am scos semintele de la pastaia de vanilie si le-am pus in compozitia de galbenusuri. Restul de lapte l-am pus la fiert, apoi am adaugat compozitia de mai sus. Am lasat sa fiarba la foc mic amestecand continuu sa nu se prinda de fundul cratitei pana s-a format o crema groasa. Am acoperit cu o folie si am lasat la racit, apoi am batut frisca cu putin zahar (1 lingura).


Am pus peste blatul scobit zmeura, apoi crema am amestecat-o cu frisca batuta si am pus-o peste zmeura. Am presarat pe deasupra firmiturile scobite din bol si am ornat cu cateva zmeure.


Pofta buna!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Musuroi de cartita" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

kytz 1

04.03.2017, 10:43

Foarte frumos "mușuroiul" !

Bya Ralu 1

04.03.2017, 16:35

super

dantes 1

05.03.2017, 06:27

Delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!