Turta dulce crescuta

de Sabina in Prajituri, 27 Mai 2009 | 6428 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  
    • 375 grame de faina alba
    • 250 grame de zahar
    • 100 grame miere
    • 5 oua mari
    • o ceasca de ulei (aproximativ 150 ml)
    • o lingurita rasa cu praf de copt
    • 100 grame nuci/migdale
    • o lingura scortisoara (praf)
    • un varf de cutit de cuisoare (praf)
    • coaja de la o lamaie
    • 30 ml suc de lamaie
    • esenta de vanilie
    • bombonele pentru decor
    • praf de sare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turta dulce crescuta:

Caramelizam trei linguri de zahar, peste care adaugam o ceasca de apa, asteaptam pana se topeste zaharul caramel si lasam deoparte la racit. Cele 5 galbenusuri de ou se bat cu zaharul pana acesta se topeste, treptat si uleiul, apoi se adauga mierea, siropul de zahar ars, faina in care am adaugat praful de copt, mucile/migdalele, scortisoara si praful de cuisoare, coaja si sucul de lamaie, esentele si bineinteles un praf de sare. Batem albusurile spuma, apoi amestecam usor cu aluatul, amestecand de jos in sus cu o lingura/paleta de lemn.


Tapetam cu hartie de copt o tava si turnam aluatul, in asa fel incat tava sa ramana goala pe jumatate. Decoram cu bombonele colorate si dam turta dulce la cuptor pentru vreo 40-45 minute. Dupa ce se raceste taiem in diferite forme.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Turta dulce crescuta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Miha 1

28.05.2009, 22:25

Simpatici foc bucatarasii! La fel si prajiturica.

adry88 1

20.05.2011, 12:21

yammy ce bn arata

gaby_gabytza 1

16.09.2011, 18:09

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Foi de placinta cu mar