Prajitura pufoasa cu ananas si kiwi

de sasha in Prajituri, 27 Apr 2013 | 3243 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 5 oua
  • 1 praf sare
  • 1 cutie compot ananas, 2 cutii de compot ananas doar fructele
  • 3 kiwi
  • 150 g faina
  • 50 ml ulei
  • 2 plicuri praf de copt
  • 100g zahar

Crema:

  • 100 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 2 linguri amidon
  • 200 g zahar vanilat
  • 2 esente vanilie

Decor:

  • ananasul
  • kiwi
  • frisca la tub Hulala
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu ananas si kiwi:

Blatul: Se separa galbenusurile de albusuri si se bat spuma cu un praf de sare,pe rand se adauga uleiul, zaharul, zeama din compotul de ananas,galbenusurile, praful de copt stins in otet si se mixaza bine,apoi adaugam ananasul din compot scurs bine si kiwi taiat cuburi si cu o paleta amestecam usor. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la copt pentru 30 de minute la 180 de grade.


Crema: Se pune laptele la fiert. Intr-un bol mixam zaharul vanilat, amidonul si galbenusurile bine, apoi turnam peste laptele fiert si amestecam continuu sa nu formeze cocolase, apoi punem esentele.


Cand blatul s-a copt lasam sa se raceasca in tava. Cand s-a racit il taiem in mijloc de doua ori ca sa obtinem 3 blaturi. Primul blat se pune pe un platou si se insiropeaza cu zeama din compot , apoi adaugam jumatate din crema ,facem la fel si cu al doilea blat, cand am ajuns la al treilea blat, insiropam iarasi cu zeama din compot si ornam cu frisca, ananas si kiwi. Dam la rece pentru 2h.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu ananas si kiwi" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

sasha 1

29.04.2013, 10:28

Multumesc pentru aprecieri

babi5 1

18.06.2013, 13:05

sasha 1

19.06.2013, 20:28

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes cu banane si ciocolata

ieri la 23:01

Buturuga de Craciun

de RuxyRux 9

ieri la 22:01

Turtițe cu magiun, la tigaia grill

de RODIMUR 5

ieri la 21:45

Tort cu fructe uscate si turron

de Lau 9

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza si portocale