Prajitura pufoasa cu capsuni

de papabundetot in Prajituri, 3 Mai 2014 | 2903 vizualizari

 

Pentru ca o zi de sambata fara desert nu are farmec si pentru ca de dimineata am fost la piata si am gasit capsuni proaspete,m-am gandit sa fac o prajiturica usoara si racoroasa.Nu duc lipsa de imaginatie in bucatarie atunci cand vine vorba de a crea ceva nou,asa ca pot spune ca sunt chiar incantata de prajiturica mea de astazi si va recomand sa o incercati…sigur va va fi pe plac :)

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita anason macinat
  • esenta de menta
  • 2 pliculete praf de copt

Pentru crema:

  • 600 gr capsuni proaspete
  • 30 gr zahar
  • 150 ml frisca vegetala
  • 250 ml frisca naturala
  • 10 gr gelatina foi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu capsuni:

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri am pus zaharul si am mixat bine pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina,esenta si praful de copt,am omogenizat complet si am dat compozitia deoparte.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si apoi le-am incorporat usor peste amestecul de galbenusuri.Am pus toata compizitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 20-25 minuta,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.


Crema: Am taiat 600 gr capsuni in cubulete mici si le-am pus la foc impreuna cu zaharul,le-am lasat sa fiarba bine,apoi le-am pasat cu blenderul,pana cand s-a format un sos.Am inmuiat foile de gelatina in apa rece (conform instructiunilor de pe ambalaj) si apoi le-am adaugat peste capsuni,am amestecat bine si am dat sosul la racit.


Am batut bine frisca vegetala impreuna cu cea naturala pana cand s-a intarit,am oprit o parte pentru ornat,iar peste cealalta parte am pus sosul de capsuni si am omogenizat compozitia.


Blatul de prajitura l-am taiat in 2 si am obtinut 2 blaturi,pe cel de jos l-am uns putin cu o parte din sosul de capsuni,apoi am pus un strat de capsuni felii si ultimul strat frisca amestecata cu sosul de capsuni,am pus deasupra celalalt blat.Am “zgariat” cu un cutit pe blatul de deasupra cam pe unde urma sa tai prajitura dupa ce se va raci si unde am considerat ca ar fi mijlocul fiecarei bucati am ornat cu frisca , cate un cubulet de capsuni si frunze proaspete de menta .


Prajitura trebuie sa stea lafrigider 2-3 ore inainte de a o putea taia in siguranta.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Corinuta 1

04.05.2014, 00:52

cu capsunele!

Panacris 1

04.05.2014, 11:10

JulyCris 1

04.05.2014, 21:02

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Varza calita
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac