Prajitura pufoasa cu capsuni

de papabundetot in Prajituri, 3 Mai 2014 | 2563 vizualizari

 

Pentru ca o zi de sambata fara desert nu are farmec si pentru ca de dimineata am fost la piata si am gasit capsuni proaspete,m-am gandit sa fac o prajiturica usoara si racoroasa.Nu duc lipsa de imaginatie in bucatarie atunci cand vine vorba de a crea ceva nou,asa ca pot spune ca sunt chiar incantata de prajiturica mea de astazi si va recomand sa o incercati…sigur va va fi pe plac :)

 

INGREDIENTE

Am folosit pentru blat:

  • 8 oua
  • 8 linguri ulei
  • 8 linguri lapte
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 5 linguri zahar
  • 9 linguri faina
  • 1 lingurita anason macinat
  • esenta de menta
  • 2 pliculete praf de copt

Pentru crema:

  • 600 gr capsuni proaspete
  • 30 gr zahar
  • 150 ml frisca vegetala
  • 250 ml frisca naturala
  • 10 gr gelatina foi
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu capsuni:

Blatul: Am separat galbenusurile de albusuri,peste galbenusuri am pus zaharul si am mixat bine pana cand si-au dublat volumul si zaharul s-a topit,am adaugat apoi uleiul,laptele,faina,esenta si praful de copt,am omogenizat complet si am dat compozitia deoparte.Albusurile le-am batut spuma tare cu un praf de sare si apoi le-am incorporat usor peste amestecul de galbenusuri.Am pus toata compizitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si am dat-o la cuptor pentru aproximativ 20-25 minuta,pana cand a trecut testul cu scobitoarea.


Crema: Am taiat 600 gr capsuni in cubulete mici si le-am pus la foc impreuna cu zaharul,le-am lasat sa fiarba bine,apoi le-am pasat cu blenderul,pana cand s-a format un sos.Am inmuiat foile de gelatina in apa rece (conform instructiunilor de pe ambalaj) si apoi le-am adaugat peste capsuni,am amestecat bine si am dat sosul la racit.


Am batut bine frisca vegetala impreuna cu cea naturala pana cand s-a intarit,am oprit o parte pentru ornat,iar peste cealalta parte am pus sosul de capsuni si am omogenizat compozitia.


Blatul de prajitura l-am taiat in 2 si am obtinut 2 blaturi,pe cel de jos l-am uns putin cu o parte din sosul de capsuni,apoi am pus un strat de capsuni felii si ultimul strat frisca amestecata cu sosul de capsuni,am pus deasupra celalalt blat.Am “zgariat” cu un cutit pe blatul de deasupra cam pe unde urma sa tai prajitura dupa ce se va raci si unde am considerat ca ar fi mijlocul fiecarei bucati am ornat cu frisca , cate un cubulet de capsuni si frunze proaspete de menta .


Prajitura trebuie sa stea lafrigider 2-3 ore inainte de a o putea taia in siguranta.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Corinuta 1

04.05.2014, 00:52

cu capsunele!

Panacris 1

04.05.2014, 11:10

JulyCris 1

04.05.2014, 21:02

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Rulada cu nuca de cocos