Prajitura pufoasa cu iaurt,piersici si cirese

de lilik in Prajituri, 4 Iul 2011 | 7090 vizualizari

 

am gasit reteta asta intr-o revista cumparata de recent,numai ca era cu zmeura... din pacate aici nu am gasit si am adaptat-o...a fost minunata..

 

INGREDIENTE

  • 1 borcanel de iaurt(eu am folosit de 125 gr)
  • 3 oua
  • 3 borcanele de iaurt umplute cu zahar
  • 3 borcanele de iaurt umplute cu faina
  • 1 borcanel de iaurt cu ulei
  • 1 praf de copt
  • 2 piersici
  • cirese(am pus la ochi)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu iaurt,piersici si cirese:

Spalam fructele si le lasam sa scurga apa de pe ele.

Intre timp batem ouale cu zaharul pana devin cremoase,apoi adaugam iaurtul,amestecam,dupa care punem faina treptat,praful de copt si la sfarsit adaugam uleiul.

Ungem si tapetam cu faina o tava,apoi punem compozitia obtinuta si acoperim toata suprafata cu cirese(fara samburi),pe care le impingem usor cu degetul in compozitie,iar deasupra punem felii de piersica.

Dam la cuptorul incins la 160° timp de 35-40 de minute.(pt siguranta faceti mereu testul cu scobitoarea)

Daca vi se pare ca se rumenbeste prea tare acoperiti tava cu folie de aluminiu.

Servim presarat cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

pt masura corecta se foloseste acelasi borcanel de iaurt pt toate ingredientele(eu am folosit un borcanel cu iaurt de 125 gr,am pus iaurtul intr-un bol,apoi am spalat borcanelul,l-am uscat si am masurat celelalte ingrediente)

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu iaurt,piersici si cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cremșnit ca la mama acasa (cremeș) cu foi facute in casa