Prajitura pufoasa cu prune

de Rocsi in Prajituri, 2 Sep 2012 | 3583 vizualizari

 

Este o prajitura ce se topeste in gura si de care nu te saturi niciodata de pe site-ul Bucataresele Vesele.Va multumesc, mi-a placut foarte mult si cu siguranta o sa o mai pregatesc!

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 10 linguri zahar
  • 9 linguri ulei
  • 10 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de lamaie
  • 13 linguri faina
  • 1 castron prune

Pentru crusta:

  • 50 gr unt rece
  • 3 linguri si 1/2 faina
  • 4 linguri zahar
  • 1 lingurita zahar pudra cu pastai de vanilie
  • 1 lingurita praf de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu prune:

Ouale le mixam spuma impreuna cu zaharul pana se topeste.

Adaugam uleiul si lapiele, apoi zaharul pudra vanilat si coaja rasa de lamaie.

Incorporam praful de copt, iar la sfarsit faina, treptat.

Prunele le spalam, le scurgem de apa, le taiem pe jumatate si scoatem samburii.Este de preferat sa nu fie prea verzi prunele ci mai coapte pentru a-si lasa sucul in prajitura.

Ungem o tava dreptunghiulara cu unt si punem hartie de copt.

Turnam compozitia, iar deasupra asezam jumatatile de prune.


Intr-un bol amestecam untul, zaharul, praful de copt, faina si zaharul pudra vanilat.

Amestecam cu mana pana obtinem niste firimituri.

Cu mana le presaram peste prune.


Bagam tava in cuptorul incins si reglam o temperatura potrivita.

Cand prajitura este aurie si coapta (facem testul cu scobitoarea) o scoatem din cuptor.


O lasam sa se raceasca, apoi servim.

Sa aveti pofta!!!


Sursa de inspiratie

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (59)

gaby_gabytza 1

09.09.2012, 22:29

Rocsi 1

09.09.2012, 23:38

Multumesc Scortisoara

Rocsi 1

09.09.2012, 23:39

Antici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Supa crema de morcovi
  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort de biscuiți, cu cremă de ciocolată

de RODIMUR 5

ieri la 23:58

Rulada cu ciocolata si capsuni

de Rocsi 9

ieri la 18:42

Ardei copti umpluti cu branzeturi

ieri la 13:47

Rasol de vitel, cu legume si mujdei de usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 00:12

Rasol de pui cu galuste imperiale

pe 17.07 la 21:31

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de ciocolata