Prajitura pufoasa cu prune si stafide aurii

de Valclaudia in Dulciuri, 29 Noi 2016 | 526 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 7 oua mari de casa
  • un praf de sare
  • 7 linguri zahar tos
  • 5 linguri apa minerala
  • 5 linguri ulei de floarea soarelui
  • 10 linguri faina alba cernuta
  • 1/2 plic praf de copt
  • 500 gr. prune
  • 7 biscuiti simpli din comert zdrobiti
  • 50 gr. stafide sultana aurii
  • 1 sticuta esenta de rom
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu prune si stafide aurii:

Preincalzim cuptorul la 175 grade C.


Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare.


Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana isi dubleaza volumul si se albesc.


Adaugam uleiul in fir subtire, mixam la viteza mare.


Adaugam apoi apa, tot in fir subtire, amestecam.


In amestecul obtinut, incorporam alternativ faina si albusuri batute pana epuizam cantitatile.


La aceasta operatiune renuntam la mixer in favoarea unei linguri de lemn. Amestecam usor, sa nu se lase spuma de albusuri.


Ungem tava cu ulei, o tapetam cu faina si turnam compozitia in tava.


Nivelam, apoi presaram biscuitii zdrobiti.


Peste acestia, asezam jumatati de prune si stafide tinute 10 minute in esenta de rom.


Dam tava la cuptor pentru 30-35 minute, facem testul cu scobitoarea.


Scoatem tava, lasam prajitura la racit in tava. La final, presaram zahar pudra, portionam si servim.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu prune si stafide aurii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

diaconta 1

29.11.2016, 22:31

ce bune's prajiturile cu prune

simona72 1

30.11.2016, 07:48

Si pe mine nu mai chemat! E de vis prajitura cu prune

Gherca Daniela 1

01.12.2016, 17:42

delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de porc
  • 07

    J

  • 08

    V

  • 09

    S

  • 10

    D

  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cimpineana de la Ramona