Prajitura pufoasa cu visine

de alilianaa in Dulciuri, 1 Aug 2015 | 3052 vizualizari

 

Pentru ca este vara...

 

INGREDIENTE

  • 400 g visine
  • 7 oua
  • 8 linguri zahar tos
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie (o lingurita mai mica)
  • un plic praf de copt
  • zahar pudra (cca 5 linguri)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine:

Pentru ca am folosit visine congelate, incepem prin a le scoate din congelator. Le punem intr-un bol si punem zahar peste ele. 

Aluatul:  Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le  mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le batem bine cu o furculita. Dupa omogenizare le adaugam albusurilor. Mixam. Scoatem telurile si adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura. Folosim o spatula de lemn. Adaugam esenta de vanilie.  Pregatim o tava de copt ( tapetata cu unt si hartie de copt). Turnam aluatul in tava si repatizam visinele dupa dorinta. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt cca 30-35 minute. Pentru a vedea ca s-a copt incercam cu o scobitoare. 

Cand prajitura este gata o mai lasam cca 5 minute in cuptor cu usa intredeschisa. La final, la servire pudram cu zahar pudra.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

-Licurici- 1

03.08.2015, 09:38

Buna

Gicuta69 1

10.08.2015, 10:38

Ce pufosenie!

alilianaa 1

02.05.2016, 12:00

Va multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Zacuscă de vinete şi ardei

de Ancutsa 5

ieri la 20:22

Pasta cu ardei pentru ciorbe si tocanite

ieri la 13:54

Gratin de piept de pui

de RODIMUR 5

ieri la 07:44

Gogoşari cu conopidă, în oţet

de Ancutsa 5

pe 16.11 la 21:15

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu mascarpone si dulce de leche