Prajitura pufoasa cu visine

de alilianaa in Dulciuri, 1 Aug 2015 | 6965 vizualizari

 

Pentru ca este vara...

 

INGREDIENTE

  • 400 g visine
  • 7 oua
  • 8 linguri zahar tos
  • 8 linguri faina
  • 4 linguri ulei
  • 3 linguri apa
  • un praf de sare
  • esenta de vanilie (o lingurita mai mica)
  • un plic praf de copt
  • zahar pudra (cca 5 linguri)
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura pufoasa cu visine:

Pentru ca am folosit visine congelate, incepem prin a le scoate din congelator. Le punem intr-un bol si punem zahar peste ele. 

Aluatul:  Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile impreuna cu un praf de sare le  mixam bine pana ce ajung spuma, dupa care adaugam zaharul lingura cu lingura pana se topeste. Galbenusurile le amestecam cu apa si uleiul si le batem bine cu o furculita. Dupa omogenizare le adaugam albusurilor. Mixam. Scoatem telurile si adaugam faina amestecata cu praful de copt, lingura cu lingura. Folosim o spatula de lemn. Adaugam esenta de vanilie.  Pregatim o tava de copt ( tapetata cu unt si hartie de copt). Turnam aluatul in tava si repatizam visinele dupa dorinta. Introducem tava in cuptorul preincalzit si lasam la copt cca 30-35 minute. Pentru a vedea ca s-a copt incercam cu o scobitoare. 

Cand prajitura este gata o mai lasam cca 5 minute in cuptor cu usa intredeschisa. La final, la servire pudram cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura pufoasa cu visine" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura imposibila