Prajitura "RAFAELLA"

de adinaciosescu in Prajituri, 17 Oct 2010 | 29135 vizualizari

 

Aceasta prajitura,este o reteta de Rafaello,putin altfel.De aceea i-am zis Rafaella...
Este o prajitura aspectuoasa si foarte buna .

 

INGREDIENTE

BLATUL:

  • 5 oua
  • 250 gr.zahar
  • 300 gr faina
  • 5 linguri de ulei
  • 1 praf de copt

CREMA:

  • 100 ml lapte
  • 200 ml smantana
  • 3 linguri faina
  • 1 pachet unt 
  • 250 gr. zahar praf
  • 100 gr.nuca de cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "RAFAELLA":

Blatul:


Se bat albusurile tari cu un praf de sare.Se adauga zaharul,galbenusul ,apoi faina in ploaie.Adaugi uleiul si praful de copt ,amestecand usor.Pui compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau pur si simplu unsa si presarata cu faina,dai la copt.Testezi cu scobitoarea.Lasi sa se raceasca,apoi tai in doua foi.


Crema:


Laptele si smantana se fierb cu 3 linguri de faina,pana se ingroasa.Lasi sa se raceasca bine.Intre timp freci bine untul cu 250 de grame de zahar praf.Apoi amesteci cu crema rece,putin cate putin sa nu se taie.


La sfarsit adaugi 50 gr de nuca de cocos in crema.


Cu aceasta crema umpli prajitura.Deasupra un strat foarte subtire de crema si restul de 50 gr. de nuca de cocos.

 

TIPS-URI

1

am folosit o tava de 33/24 ceea ce a facut sa iasa destul de inalta

2

in tava mare poti monta prajitura:blat-crema-cocos,fara sa mai tai blatul

3

poti coace in forma de tort

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "RAFAELLA"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

Hand Mixer Pink

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Panini Maker

- 20 %
249.99 lei
199.99 lei

Vacuum Blender HB300RE

- 370 lei
2499.99 lei
2129.99 lei

COMENTARII (14)

adinaciosescu 1

04.12.2010, 21:00

multumesc tuturor ptr. urari.
Mioritica....am spus incet ca se taie... dar e buna,buna

elena1988 1

08.02.2011, 10:29

marieta 1

31.07.2011, 22:24

foarte buna prajitura o pun la favorite!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!