Prajitura Tosca cu nuca de cocos

de Cornelia89 in Prajituri, 22 Ian 2014 | 60289 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6 albusuri
  • 180 gr zahar
  • 80 gr faina (3 linguri faina)fara varf
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 1/2 praf copt
  • un praf de sare

Pentru crema

  • 6 galbenusuri
  • 180 gr zahar
  • 250 ml lapte
  • 1 plic de budinca de vanilie
  • 1 esenta de vanilie
  • 100 gr unt

Al doilea strat

  • 300 gr biscuiti petit beure (1-2 pachete)

Pentru sirop

  • 200 gr zahar
  • 100 ml apa

Pentru glazura

  • 200gr ciocolata cu lapte
  • 100 gr unt
  • o lingura de miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Tosca cu nuca de cocos:

Pentru blat


Batem albusurile spuma cu zahar,adaugam un praf de sare, incorporam faina cu praful de copt, amestecand usor, si adaugam cele 3 linguri de nuca de cocos. Omogenizam.Punem compozitia in tava si nivelam.


Dam la cuptor, dupa ce trece testul scobitorii il scoatem din cuptor si-l lasam sa se raceasca.


Pentru crema


Amestecam galbenusurile cu zaharul .


Se da laptele pe foc cu praful de budinca si se adauga si galbenusurile cu zahar.


Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema.


Se lasa la racit.


Apoi se adauga unt.


Pentru sirop


Intr-o craticioara punem zaharul pe foc sa se caramelizeze.


Tragem de pe foc si adaugam apa si se pune din nou pe foc.


Amestecam pana zaharul este topit si siropul e gata.


Trecem biscuitii prin sirop si ii asezam peste stratul de crema.


Daca siropul e mai caldut tineti biscuitii mai putin daca e receputeti sa-i tineti mai mult depinde de cat de insiropata vreti prajitura.


Pentru glazura


Punem ingredientele intr-o craticioara ,amestecam la foc mic pana se topeste toate iese o glazura lipicioasa, pe care o turnam peste stratul de biscuiti si o nivelam uniform.


Se da la rece peste noapte

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Tosca cu nuca de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

diaconta 1

25.01.2014, 00:02

super
Bun venit

Adele 1

13.05.2014, 12:34

Super direct loa favorite..

nacularisa 1

13.05.2014, 16:52

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Tosca