Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)

de Doinavar in Mancaruri de post, 14 Feb 2013 | 10639 vizualizari

 

Aceasta placinta nu o fac doar in perioada de post, este nemaipomenita, aromata, se face foarte usor si nu are oua, nici aluat. La aceasta reteta am primit un comentariu foarte simpatic: "am facut si eu cu varul meu si avem duar 13 ani si e nemaipomenita,e cea mai gustoasa esti ce mai tare bucatareasa 100000000000000000000000000000000000 astai nota,bravo."

 

INGREDIENTE

  • 1,2 kg mere
  • 150 g zahar pentru caramelizat
  • 150 g unt (margarina)
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 cana zahar
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 lingurita scortisoara
  • 6 linguri de zahar pentru umplutura
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
  • optional 2 linguri stafide
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post):

Amestecati omogen cele trei cani de zahar, faina si gris (masura este o cana de aproximativ 250 ml) cu praful de copt si un plic de zahar vanilat. Intr-o cratita sau intr-o tava mai inaltuta caramelizati zaharul, nu il ardeti prea tare si distribuiti-l uniform pe fundul vasului. Radeti merele cu tot cu coaja, fara seminte si cotor (pastrati un mar), stoarceti-le de zeama, amestecati-le cu zaharul, scortisoara, coaja de lamaie/portocala si zaharul vanilat ramas.


Distribuiti uniform margarina peste zaharul caramelizat si aranjati frumos pe margine marul taiat felii subtiri. Distribuiti deasupra jumatate din amestecul de faina, zahar si gris, merele stoarse, optional stafide, presati putin, adaugati restul de amestec, nivelati si presati putin cu o spatula, apoi turnati deasupra zeama de la mere.


Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati-o la cuptorul preincalzit, la foc mediu, ~35 minute. Scoateti tava, indepartati folia, pudrati putin cu scortisoara si dati-o la cuptor pentru inca 10-15 minute.


Se taie calda si se scot bucatile cu o spatula. Asezati-le pe farfurioare cu feliile de mar in sus. Puteti sa le decorati cu stafide, bombonele colorate, miez de nuca, etc.


 

TIPS-URI

1

Daca este prea putina zeama (sub 300-350 ml) puteti completa cu putin compot sau suc de fructe, apa cu 2 lingurite de zahar si zeama de lamaie, etc. Eu am folosit ~150 ml compot de visine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rapida cu mere si zahar ars (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Doinavar 1

15.02.2013, 09:52

Multumesc mult. Ma bucur ca va place.

portiadelumina 1

15.02.2013, 10:19

Excelentă pentru o zi de vineri, cum e azi. Îmi închipui ce aromă şi ce gust are numai citind ingredientele.

Ligia Bxl 1

03.02.2014, 14:11

o bunatate

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere fara aluat - De post