Prajitura rasturnata cu dovleac, biscuiti si alune de padure

de simona72 in Prajituri, 23 Noi 2014 | 2006 vizualizari

 

Daca pentru reteta de la "Sarmale in dovleac" am avut un dovleac de 9,5 kg, era si normal sa ramana mult dovleac nemancat....Pentru prajitura am folosit dovleacul care l-am razalit de pe peretii dovleacului, au rezultat aproximativ 2 kg de dovleac. Initial am vrut sa fac un piure de dovleac, sa-l pun la borcan si sa-l folosesc in alte zile friguroase de iarna pentru prajitura. Dar m-am razgandit si cu jumatate de piure am facut prajitura, iar pe restul l-am pus la borcan....Am avut musafiri la prajitura asta, asa ca nu am mai apucat sa fac poze finale...

 

INGREDIENTE

  • pentru umplutura:
  • 1 kg de dovleac curatat
  • 4 linguri sirop de muguri de brad sau artar
  • 1 borcan de gem de amestec de gutui, mere si pere http://www.bucataras.ro/retete/gem-de-merepere-si-gutui-52371.html(optional)
  • pentru aluat:
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 150 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 200 gr zahar
  • 1 praf de copt
  • 350 gr faina
  • pentru crusta de deasupra:
  • 1-2 linguri unt
  • 10 piscoturi
  • 10 biscuiti simpli
  • 2 linguri sirop de agave sau miere
  • 60-70 gr alune de padure
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu dovleac, biscuiti si alune de padure:

Dovleacul curatat de coaja se da pe razatoarea cu gauri mari, eu l-am calit in bucati mai mari, asa cum am curatat dovleacul pe interior si a iesit ok. Se caleste dovleacul pana se inmoaie, se adauga siropul si se lasa sa se racoareasca. Dulceata este optionala, daca vreti si aveti o puneti...eu am folosit-o doar pentru aroma dulcetii. Se amesteca dovleacul calit cu dulceata si se da deoparte.


Pentru aluat: se separa albusurile de galbenusuri, albusurile se mixeaza cu un praf de sare, galbenusurile se freaca cu zaharul pana se deschid la culoare si se topeste zaharul. Se adauga in fir subtire uleiul peste galbenusurile frecate, apoi laptele, iar la sfarsit faina amestecata cu praful de copt. Adaugam si albusurile batute spuma la final si amestecam usor cu o spatula.


Pentru crusta: prajim pentru 3-4 minute alunele de padure, pana coaja de pe ele incepe sa cada la atingere. Frecam alunele caldute intre palme, inlaturand astfel coaja de pe ele. Zdrobim biscuitii si piscoturile si ii amestecam cu alunele si siropul sau mierea.


Pentru asamblare: ungem o tava cu 1-2 linguri de unt. Adaugam amestecul pentru crusta, nivelam, peste punem umplutura, nivelam, apoi adaugam compozitia pentru aluat. Dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 40 minute, pana aluatul s-a rumenit deasupra si trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se racoreasca 5 minute, punem un platou peste tava in care se afla prajitura, iar cu o miscare ferma rasturnam prajitura. Lasam sa se raceasca, portionam si servim cu pofta.


Sa va fie de bine!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu dovleac, biscuiti si alune de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

mirela0911 1

23.11.2014, 15:22

Ce praji buna!

Lia_ 1

23.11.2014, 19:05

cu dovleac tr sa fie pe gustul meu

diaconta 1

23.11.2014, 22:53

nu stiu de ce nu prea fac cu dovleac,ca e bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac