Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite

de Criss in Prajituri, 23 Iun 2015 | 2137 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • -6 oua
  • -300 g zahar
  • -300 g faina
  • -1 praf de copt
  • -1 plic zahar vanilat
  • -coaja rasa de la o lamaie
  • -4 linguri apa clocotita
  • -4 linguri ulei
  • -1 ceasca visine fara samburi
  • -1 ceasca cirese fara samburi
  • -80 g nuci prajite si tocate grosier
  • -zahar vanilat pentru pudrat
  • -50 g ciocolata neagra topita
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite:

Albusurile se bat spuma. Se adauga apoi alternativ zaharul si apa clocotita si se bat in continuare pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si galbenusurile, apoi se lasa mixerul deoparte si se adauga faina amestecata cu praful de copt si coaja rasa de lamaie. Se amesteca usor cu o lingura, de jos in sus pana se omogenizeaza, apoi se toarna compozitia intr-o tava (25/35) tapetata cu hartie de copt. Se pun ciresele si visinele, nucile si se pune tava in cuptorul preincalzit, la foc mic timp de 35 minute.(o parte din cirese si visine le-am dat prin putina faina pentru a nu se lasa la fund.) Cand e gata, se lasa sa se raceasca, apoi se pudreaza cu zahar si se traseaza linii din ciocolata topita si se taie in patrate potrivit de mari.

E o prajitura foarte buna, spornica, aromata, pufoasa.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Pandispan cu cirese, visine, nuci prajite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

Moni_alex 1

23.06.2015, 22:11

ce bine arata!

Criss 1

24.06.2015, 10:31

Multumesc tuturor pentru comentarii si aprecieri.

Andreea Caroline 1

27.06.2015, 10:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Musaca cu piure de cartofi
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mango rasturnata