Prajitura cu brânză şi Fanta

de ramona_manoliu in Prajituri, 27 Mai 2014 | 8173 vizualizari

 

E prima reţetă pe care o postez, deşi am făcut multe dintre cele prezentate aici. Multumesc http://www.bucataras.ro/iri_love/ pentru idee. Am adus mici modificări, deoarece nu-mi place aroma de lămâie şi am înlocuit-o cu portocala.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt.
  • crema de brânză :
  • 600g branza vaci,
  • un pachet unt
  • 6 linguri zahar.
  • coaja de portocală confiată
  • crema de Fanta :
  • 750 ml suc fanta de portocale,
  • 4 linguri de zahar
  • 3 plicuri de praf de budinca de frişcă de 37 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu brânză şi Fanta:

Ouăle se separă, albuşurile se bat cu un praf de sare, se adaugă zahărul, apoi gălbenusurile, uleiul si făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia, asemănătoare cu checul, se pune in tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Când este gata, se lasă la răcorit şi se desprinde hârtia de copt. Eu am lăsat-o în tavă, dar nu s-a mai lipit de blat.


Între timp se bate untul cu zahărul până se topeşte tot zahărul, apoi se adaugă brânza de vaci şi coaja de portocală. Aceasta cremă se întinde peste blatul răcit şi se dă la frigider.


Pentru crema de Fanta se pune sucul pe foc, iar când dă un clocot se adaugă praful de budincă amestecat cu zahărul, amestecând continuu până se ingroaşă. Mie nu mi-a plăcut culoarea cremei, aşa că am pus şi o picătură de colorant alimentar roşu. Se ia de pe foc şi se întinde peste crema 1. Când s-a răcit suficient, se dă din nou la frigider min.2 ore.


Îmi cer scuze că nu ştiu cum să adaug mai multe poze. Promit să învăţ.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brânză şi Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Aurelia 07_07 1

27.05.2014, 21:31

ramona_manoliu 1

28.05.2014, 10:13

Multumesc!

Adele 1

12.06.2014, 08:40

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu mere…în coteț