Prajitura cu brânză şi Fanta

de ramona_manoliu in Prajituri, 27 Mai 2014 | 12401 vizualizari

 

E prima reţetă pe care o postez, deşi am făcut multe dintre cele prezentate aici. Multumesc http://www.bucataras.ro/iri_love/ pentru idee. Am adus mici modificări, deoarece nu-mi place aroma de lămâie şi am înlocuit-o cu portocala.

 

INGREDIENTE

  • pentru blat:
  • 5 oua,
  • 5 linguri zahar,
  • 5 linguri ulei,
  • 5 linguri faina
  • un praf de copt.
  • crema de brânză :
  • 600g branza vaci,
  • un pachet unt
  • 6 linguri zahar.
  • coaja de portocală confiată
  • crema de Fanta :
  • 750 ml suc fanta de portocale,
  • 4 linguri de zahar
  • 3 plicuri de praf de budinca de frişcă de 37 g
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu brânză şi Fanta:

Ouăle se separă, albuşurile se bat cu un praf de sare, se adaugă zahărul, apoi gălbenusurile, uleiul si făina amestecată cu praful de copt. Compoziţia, asemănătoare cu checul, se pune in tava tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute. Când este gata, se lasă la răcorit şi se desprinde hârtia de copt. Eu am lăsat-o în tavă, dar nu s-a mai lipit de blat.

Între timp se bate untul cu zahărul până se topeşte tot zahărul, apoi se adaugă brânza de vaci şi coaja de portocală. Aceasta cremă se întinde peste blatul răcit şi se dă la frigider.   

Pentru crema de Fanta se pune sucul pe foc, iar când dă un clocot se adaugă praful de budincă amestecat cu zahărul, amestecând continuu până se ingroaşă. Mie nu mi-a plăcut culoarea cremei, aşa că am pus şi o picătură de colorant alimentar roşu. Se ia de pe foc şi se întinde peste crema 1. Când s-a răcit suficient, se dă din nou la frigider min.2 ore.

Îmi cer scuze că nu ştiu cum să adaug mai multe poze. Promit să învăţ.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu brânză şi Fanta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Aurelia 07_07 1

27.05.2014, 21:31

ramona_manoliu 1

28.05.2014, 10:13

Multumesc!

Adele 1

12.06.2014, 08:40

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Pacatul dulce"