Cabanuta

de Lavinia in Prajituri, 22 Noi 2012 | 8337 vizualizari

 

O prajitura a copilariei foarte gustoasa...

 

INGREDIENTE

  • Pentru betisoare:
  • 80 g unt
  • 1 lingurita amoniac
  • 1 lingura cacao
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
  • faina cat cuprinde
  • 3 linguri zahar
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 5 vanilii
  • 150 g zahar
  • 1 lamaie
  • 1 pachet unt
  • 3 linguri faina
  • 700 ml lapte
  • Pentru cabanuta:
  • 3 foi de napolitana
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata neagra
  • 70 ml frisca
  • 1 cubulet unt
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cabanuta:

Pentru betisoare se mixeaza untul spuma cu zaharul, se adauga oul, laptele, amoniacul si 2 linguri de faina. Se lasa sa se odihneasca timp de 20 de minute. Se incorporeaza faina cat cuprinde pentru un aluat usor de modelat si se formeaza 12 betisoare lungi cat tava .


Pentru crema se pune laptele la fiert. Intre timp se mixeaza galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga praful de budinca, faina, sucul de la o lamaie si coaja de lamaie. Se toarna laptele fierbinte in fir subtire si se pune din nou pe foc amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Se mixeaza untul spuma cu vanilia si se adauga treptat din budinca complet racita.


Asamblare: se taie foaia de napolitana in 2. O parte se unge cu crema, se pune un rand de 3 betisoare, iar crema, un rand de 2 betisoare, crema si un rand de 1 betisor. Din napolitana se mai taie alte 2 fasii, se pun pe lateralele cabanutei si se strang cu mana sa se lipeasca de crema.


Eu am facut 2 cabanute mai mari dar le puteti face si mai micute.


Se topeste ciocolata cu frisca si untul si se imbraca lateralele cabanutei cu glazura.


O lasati pana a 2 a zi si e gata de savurat.

 

TIPS-URI

1

Cu cat sta mai mult cu atat este mai gustoasa si se taie mai usor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cabanuta" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

iri_iri 1

13.08.2013, 17:35

buna cabanuta!

GJ203702390 1

13.08.2013, 18:54

e super buna prajitura eu am reteta cu foi coapte pe dosul tavi dar se face si cu foi de napolitana

Lavinia 1

13.08.2013, 21:08

Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "O noapte la Venetia"