Tarta cu crema de mar copt

de adnia in Prajituri, 2 Ian 2013 | 1050 vizualizari

 

Pt. ca-mi plac foarte mult merele coapte (pe langa faptul ca sunt gustoase, contin si multa echinacea!), m-am hotarat sa fac aceasta minunata tarta...din nou, creatie proprie--sau, poate, s-o mai fi gandit si altcineva la formula asta?

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 1 ceasca zahar
  • 75 gr. unt topit
  • faina cat cuprinde
  • scortisoara
  • 1 kg mere
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de mar copt:

Mai intai am copt merele in cuptor, iar dupa ce s-au mai racit putin, le-am curatat de coaja, am razuit miezul copt cu lingurita, am amestecat cu puuutin zahar si scortisoara, si am mixat totul bine, pana s-a format o crema. Dupa aceea am facut aluatul, tot prin mixare rapida a ingredientelor, am tapetat o forma de jena cu unt si faina, pe urma cu aluat. Am intepat aluatul usor cu o furculita si am asezat si crema de mere. Pt. ca mi-a mai ramas ceva aluat, l-am asezat deasupra, sub forma de floricele decupate cu forma de biscuiti. Am dat la cuptor pana s-au rumenit floricelele, iar dupa racire am purat cu zahar.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de mar copt" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Storcator citrice

- 25 %
199.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lau 1

03.01.2013, 14:47

adnia 1

03.01.2013, 15:25

ma bucur ca va place tarta mea!

iri_iri 1

03.01.2013, 20:42

frumoasa tarta si cred ca buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu afine