Tarta cu crema de mar copt

de adnia in Prajituri, 2 Ian 2013 | 1122 vizualizari

 

Pt. ca-mi plac foarte mult merele coapte (pe langa faptul ca sunt gustoase, contin si multa echinacea!), m-am hotarat sa fac aceasta minunata tarta...din nou, creatie proprie--sau, poate, s-o mai fi gandit si altcineva la formula asta?

 

INGREDIENTE

  • Avem nevoie de:
  • 1 ou
  • 1 ceasca zahar
  • 75 gr. unt topit
  • faina cat cuprinde
  • scortisoara
  • 1 kg mere
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu crema de mar copt:

Mai intai am copt merele in cuptor, iar dupa ce s-au mai racit putin, le-am curatat de coaja, am razuit miezul copt cu lingurita, am amestecat cu puuutin zahar si scortisoara, si am mixat totul bine, pana s-a format o crema. Dupa aceea am facut aluatul, tot prin mixare rapida a ingredientelor, am tapetat o forma de jena cu unt si faina, pe urma cu aluat. Am intepat aluatul usor cu o furculita si am asezat si crema de mere. Pt. ca mi-a mai ramas ceva aluat, l-am asezat deasupra, sub forma de floricele decupate cu forma de biscuiti. Am dat la cuptor pana s-au rumenit floricelele, iar dupa racire am purat cu zahar.

Enjoy!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu crema de mar copt" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Lau 1

03.01.2013, 14:47

adnia 1

03.01.2013, 15:25

ma bucur ca va place tarta mea!

iri_iri 1

03.01.2013, 20:42

frumoasa tarta si cred ca buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7070 puncte

Valclaudia

7040 puncte

Rocsi

6350 puncte

Satisfyyourcravings

5440 puncte

Constelatialeu

4960 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu mere