Prajitura rasturnata cu mere

de alilianaa in Prajituri, 7 Feb 2014 | 3665 vizualizari

 

O prajitura cu peripetii... A fost pusa initial intr-o forma de tort. Cand sa o iau sa o pun la cuptor s-a dezmembrat. Pana la final, lucrurile au fost ok, dar....
Atentie... prajitura are numai 50 ml vin, nu mai imbat pe nimeni....gustul a fost minunat..

 

INGREDIENTE

  • 3 mere
  • 3-4 cirese confiate
  • 5 linguri zahar plus alte 5 linguri
  • 50 ml vin rosu de casa
  • scortisoara dupa gust
  • 4 oua
  • 6 linguri faina
  • un praf de copt
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri apa minerala
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu mere:

Etapa I: merele ..Intr-o tigaie se pun la caramelizat 5 linguri cu zahar. Cand este gata se adauga vinul si scortisoara si se lasa la fiert. Se adauga merele si ciresele si se lasa la foc mic ca acestea sa fiarba. Cand sunt gata se lasa la racit. Merele se aseza intr-o tava, cu tot cu sirop.


Etapa II; Blatul: Albusurile se separa de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu 5 linguri de zahar puse pe rand si un praf de sare pana rezulta o bezea consistenta. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si apa si se pun peste albusuri.


Adaugam faina si praful de copt amestecate, lingura cu lingura de jos in sus pentru a nu se lasa aluatul.


Aluatul rezultat se pune peste mere se se baga la cuptor pret de 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea. Se scoate din cuptor si se lasa la racit. La final, prajitura se rastoarna, merele fiind deasupra.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

diaconta 1

07.02.2014, 20:10

o prajitura care o mananc intotdeauna cu drag

alilianaa 1

07.02.2014, 20:35

Dia, multumesc.. si noi o mancam cu mare placere..campion e Padre

Rocsi 1

07.02.2014, 21:26

Asa prajitura buna imi place si mie

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mere si bezea