Biscuiti cu busuioc si cimbru

de Oana in Prajituri, 28 Mai 2015 | 889 vizualizari

 

Au iesit extraordinari, cu o aroma deosebita!
Foto credit: Tudor Raiciu

 

INGREDIENTE

    • faina alba- 125 gr
    • lapte- 60 ml
    • galbenus de ou- 1 buc
    • zahar- 50 gr
    • unt- 60 gr
    • turmeric- 1 /2 lingurita
    • busuioc si cimbru uscate- 1 /2 lingurita
    • praf de copt- 1/2 lingurita
    • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti cu busuioc si cimbru:

  • Amestecati intr-un bol incapator faina cu praful de copt, turmericul, busuiocul si cimbrul, zaharul si un praf de sare

  • Topiti untul si amestecati-l separat cu laptele si galbenusul de ou

  • Adaugati amestecul lichid peste cel solid si framantati usor cu mana pana obtineti un aluat nelipicios si ferm

  • Daca mai este nevoie puteti sa mai presarati deasupra cate putina faina, sa puteti framanta mai usor

  • Puneti aluatul in folie de plastic si lasati-l la frigider 15 minute

  • Puneti apoi aluatul in aparatul pentru biscuiti Marcato Biscuit si alegeti o forma pentru biscuiti pe care o montati la celalalt capat al aparatului

  • Setati aparatul pe pozitia 2 pentru biscuiti mari si formati biscuitii direct in tava de copt, fara sa o ungeti si fara hartie de copt

  • Coaceti biscuitii la 180 de grade pentru 8-1o minute, pana se rumenesc usor deasupra

  • Cand se racesc se pudreaza cu zahar

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Puteti intinde foaia de aluat si decupa biscuiti cu forme de biscuiti, daca nu aveti un aparat special

2

Din cantitatea de aluat de mai sus au iesit o tava de biscuiti

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti cu busuioc si cimbru" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Biscuiti cu busuioc si cimbru-0
Biscuiti cu busuioc si cimbru-1

COMENTARII (15)

dantes

dantes 1

30.05.2015, 11:07

Interesant!

Oana

Oana 1

30.05.2015, 22:34

Aroma de busuioc si cimbru este foarte subtila, sunt tare aromati si buni!

Andra_Constantinescu

Andra_Constantinescu 1

02.06.2015, 22:44

Super!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!