Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
Am asteptat tare mult pana sa fac desrtul asta... si rau am facut! reteta e de pe aici, de pe Bucataras!
Ingrediente:
ptr. decor:
1. Punem laptele la fiert, adaugand si 2-3 linguri de zahar si un zahar vanilat, apoi adaugam grisul in ploaie, amestecand pana se ingroasa ( ne ajutam de un tel, ca sa nu ramana cocoloase).
2. Intr-un vas termorezistent tapetat cu unt si pesment, adaugam un prim strat de compozitie de gris (jumatate din cantitate), apoi crema de branza si la final, cel de-al doilea strat de gris.
3. Se da placinta la cuptor, la foc mic, circa 30 de minute.
4. Crema de branza se prepara astfel: se amesteca foarte bine branzica de vaci cu zaharul, caoja de lamaie, zahar vanilat si ouale ( ale mele au fost de tara, de unde a rezultat culoarea foarte galbena). Se omogenizeaza cu faina ( din pacate am uitat de acest pas, iar crema mea nu s-a legat prea bine...deci, atentie!).
5. Placinta se serveste rece, pudrata cu zahar si cu topping de dulceata.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult