Cozonac la tava cu prune

de Maria68 in Prajituri, 25 Aug 2012 | 2455 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie
  • 120 g zahar
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • 50 g pesmet
  • 2 kg prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac la tava cu prune:

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia cu 1 lingura zahar; se acopera si se lasa sa creasca 15 min. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.

Intr-un castron se aseaza 200 g faina, un praf sare, ou si 80 g zahar; se inglobeaza laptele cu drojdia si untul topit, amestecand. Se adauga si 200 g faina si se framanta cu mixerul. Se acopera cu un prosop textil si se lasa sa creasca la caldura 45 min.

Se incinge cuptorul la 200 grade. Se unge o tava sau se tapeteaza cu hartie de copt. Pe planseta tapetata cu faina se mai framanta o data aluatul cu mainile. Se intinde din el o foaie si se aseaza in forma, ridicand o margine. Se presara pesmet si se acopera tava cu un prosop textil; se mai lasa sa creasca aluatul 15 min. Se golesc prunele de samburi; se aseaza pe aluat ca tiglele pe acoperis; se coace 45 min.

Se scoate din cuptor si se presara 1 lingura zahar amestecat cu scortisoara.  Se serveste calduta sau rece, cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac la tava cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert inghetata de vanilie

pe 03.08 la 20:43

Tocana prieteniei

pe 03.08 la 20:34

Caponata siciliana - Tocanita de vinete cu rosii si masline

de oanapl 7

pe 01.08 la 20:14

Ardei umpluti cu carne de porc

de Caty 1

pe 01.08 la 12:26

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4499 puncte

oanapl

1307 puncte

Rocsi

986 puncte

dantes

754 puncte

abstract01

671 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "toamnei" cu prune