Cozonac la tava cu prune

de Maria68 in Prajituri, 25 Aug 2012 | 1135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml lapte
  • 1/2 cub de drojdie
  • 120 g zahar
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • sare
  • 50 g pesmet
  • 2 kg prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac la tava cu prune:

Se incalzeste putin laptele si se dizolva drojdia cu 1 lingura zahar; se acopera si se lasa sa creasca 15 min. Se topeste untul si se lasa sa se raceasca.


Intr-un castron se aseaza 200 g faina, un praf sare, ou si 80 g zahar; se inglobeaza laptele cu drojdia si untul topit, amestecand. Se adauga si 200 g faina si se framanta cu mixerul. Se acopera cu un prosop textil si se lasa sa creasca la caldura 45 min.


Se incinge cuptorul la 200 grade. Se unge o tava sau se tapeteaza cu hartie de copt. Pe planseta tapetata cu faina se mai framanta o data aluatul cu mainile. Se intinde din el o foaie si se aseaza in forma, ridicand o margine. Se presara pesmet si se acopera tava cu un prosop textil; se mai lasa sa creasca aluatul 15 min. Se golesc prunele de samburi; se aseaza pe aluat ca tiglele pe acoperis; se coace 45 min.


Se scoate din cuptor si se presara 1 lingura zahar amestecat cu scortisoara. Se serveste calduta sau rece, cu frisca.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac la tava cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Maria68 1

26.08.2012, 17:46

Multumesc, dragele mele

Andreea Caroline 1

26.08.2012, 21:02

bun

Sim0na 1

27.08.2012, 14:18

Bunatate de bunatate!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu prune uscate si nuci