Keksuri(biscuiţi)

de Ade200 in Prajituri, 23 Dec 2012 | 9841 vizualizari

 

Este o rețetă pe care o făceam pe vremuri de Crăciun şi am vrut să o încerc iar. E spornică și se păstrează mult timp. Se pot orna după împrejurări, se poate da orice formă-așa că merge și de Crăciun şi de Paști.

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 3 ouă întregi
  • 400-500 g de zahăr
  • coaja de la o portocală
  • 2 plicuri de zahăr vanilat
  • scorţişoară
  • ghimbir pudră
  • cuişoare măcinate
  • 3-4 linguri de smântână
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 250 g de margarină/unt
  • 1 kg de făină
  • puţină sare

Glazură regală:

  • câteva picături de suc de lămâie
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 albuş
  • 200 g de zahăr pudră
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Keksuri(biscuiţi):

Se freacă ouăle întregi cu zahărul şi mirodeniile. Mirodeniile de turtă dulce nu sunt obligatorii, le puteţi pune sau nu, după dorinţa fiecăruia. Se adaugă smântâna, margarina moale/unt şi se omogenizează bine. Se încorporează şi făina şi se frământă doar atât cât să devină un aluat omogen.

Se lasă la rece 1-2 ore.

Se iau bucăţi din aluat, se întind şi se taie formele dorite.

Se coc în tavă neunsă, pe care se pune hârtie de copt. Hârtia se poate utiliza la toate tăvile fără să se schimbe.Se coc la foc mediu cât să se coloreze uşor.

Se pot unge după ce se răcesc cu glazură.

Glazura se prepară astfel: Se pune zahărul într-un castronel şi se adaugă albuşul. Se amestecă cu o spatulă încet să nu se încorporeze aer. Se picură treptat suc de lămâie până are consistenţa dorită. Se dau biscuiţii cu glazură şi se aşază unul lângă altul până se usucă.

TIPS-URI

1

Se pot unge şi cu glazură de ciocolată.

2

Glazura regală se poate colora şi se pot face brăduţi verzi etc.

3

Glazura se foloseşte imediat, nu se conservă.

4

Există în Real forma pe care o vedeţi în fotografie cu care tăiaţi rapid mai mulţi biscuiţi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Keksuri(biscuiţi)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Prăjitură cu griş