Fursecuri Degetele

de alinutza1983 in Prajituri, 28 Dec 2011 | 3200 vizualizari

 

am facut niste fursecuri "degetele", inspirata fiind de reteta de pe blogul Dulceata_de_Trandafiri...

 

INGREDIENTE

  • o cana de unt topit
  • jumatate de cana de zahar pudra
  • o lingurita praf de copt
  • 2 cani de faina
  • 100 gr de ciocolata amaruie/ 100 gr ciocolata alba + 200 ml smantana pentru frisca
  • jumatate de cana de nuci pisate+ bombonele decorative
  • esenta de vanilie,
  • coaja rasa de portocale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Degetele:

1. Intr-un bol incapator vom mixa bine de tot untul si zaharul pudra, pana cand va rezulta o compozitie cremoasa.Adaugam apoi faina cernuta in amestec cu praful de copt, iar ulterior punem si aromele ( vanilia si coaja de portocala rasa).Vom obtine o bila de aluat , pe care o dam la frigider cca o ora; dupa trecerea acestui timp luam bucati din aluat si le rulam sub forma unor snururi.


2. Din aceste snurulete vom taia bucati de marime aproximativ egala ( cam 5-6 cm), si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt.


3. Dam degetelele la copt, la foc mediu cam 1o minute. Cand sunt gata ele sunt fragede, dar oadat scoase la racit se vor intari.


4. In timpul in care acestea se coc topim ( la bain- marie sau microunde)100 ml smantana cu o ciocolata alba si 100 ml smantana de frisca cu ciocolata neagra.


5.Fiecare fursec se trage la unul din capete prin ciocolata ( alba sau neagra), apoi se tavaleste intr-o farfurie cu nuci pisate sau bombonele decorative( dupa plac); odata terminata si aceasta operatiune, fursecurile se lasa la racit, pe un gratar.Facem toti acesti pasi pentru fiecare fursec in parte!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Degetele" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mirela0911 1

30.12.2011, 12:42

Ce bune!

alinutza1983 1

30.12.2011, 15:03

Lau 1

06.01.2012, 15:51

bune langa o cafea sau lapte

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tiramisu Milkshake
  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute