Tiramisu reţetă originală

de RalukaToprak in Prajituri, 2 Mai 2014 | 24650 vizualizari

 

 Tiramisu reţetă originală

 

INGREDIENTE

  • Tiramisu reţetă originală
  • 500 gr mascarpone
  • 400 gr piscoturi
  • 250 ml cafea tare sau cappuccino
  • 3 linguri zahar pudra
  • 3 oua
  • 1 lingura cacao
  • 3 lingurite amaretto sau 1 lingurita migdale
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţetă originală:

Tiramisu reţetă originală

Se scot ingredientele de la frigider ptr a le avea la temperatura camerei. Foarte important sa folositi o cafea foarte tare ptr o aroma mai buna. Eu nu am folosit amaretto (ptr copil).

Se separa albusurile de galbenusuri, se pun galbenusurile intr-un vas se adauga 3 linguri zahar pudra si se amesteca pana acestea isi schimba consistenta si culoarea. Peste compozitia obtinuta adaugam mascarponele si se continua amestecand cu mixerul pana cand crema se leaga, in cazul in care nu aveti amaretto puteti adauga esenta de migdale eu nu am pus ptr copil. Se bat albusurile spuma tare, se toarna crema mascarpone peste ele si se amesteca usor sa nu se lase.

Se pune crema la frigider si se insiropeaza primul strat de piscoturi. Se prepara 250-300 ml cafea tare neindulcita, se lasa la racit bine si se adauga in ea amaretto sau esenta de migdale. Se trec pe rand cate un piscot prin cafea doar cat sa se umezeasca, se aseaza in tava primul strat de piscoturi (aprox. 11 bucati) acoperind cu bucati mici de piscot spatiile goale peste care se intinde jumatate de crema mascarpone. Se aseaza deasupra al doilea strat de piscoturi insiropate iar peste restul de crema. Se tine la frigider macar 1 ora dupa care se orneaza la alegere.

Se pot pune fructe confiate sau capsuni proaspete si frisca, iar pe deasupra neaparat se pudreaza cu cacao,se poate pudra in timpul servirii.

Pofta buna!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţetă originală" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RalukaToprak 1

06.05.2014, 15:15

Multumesc tuturor pt apreciere

RalukaToprak 1

06.05.2014, 15:20

Tweetsome tinand cont ca nu-i chiar asa mic fimiu, are 12 ani, am pus tot cafea dar putin mai slaba

Ligia Bxl 1

06.05.2014, 15:24

Tweetsome ptr copii poti insiropa cu suc de portocale natural si poti pune si bucatele de portocale,eu asa faceam la copii mei cand erau mici,in plus era racoritor

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
TiramisuTiramisu reţetă originală