Prajitura rasturnata cu pere si piersici

de babi5 in Prajituri, 1 Aug 2013 | 928 vizualizari

 

Dragii mei inspiratia vine de la reteta lui Merisor rasturnata cu prune ,care sunt convinsa ca este un deliciu ,dar eu m-am abatut de la reteta un picut fiindca nu am avut ,ingredientele toate asa ca am folosit ce am avut ,am gasit un par ratacit prin imprejurimi ,dar cu pere de toamna (tari ca piatra) si un piersic cu citeva fructe (piersici plate cind sunt coapte sunt senzationale ) Si asa ca m-am apucat de treaba am curatat perele si piersuicile si le-am facut fructe insiropate .. si sa vedeti continuarea ..

 

INGREDIENTE

  • 3 oua,
  • 2 pahare( de 200ml) faina
  • 4 pahare zahar
  • 50 gr unt
  • 1/2 pahar ulei de masline
  • 1 praf de copt
  • coaja de la o lamie
  • 1 zahar vaniliat
  • 1 pahar lapte
  • 1,5 kg (fructe cu aproximatie ca nu am avut cintar)
  • 100 gr simburi de nuca taiati marunt
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu pere si piersici:

Prima data am curatat fructele le-am taiat fisiute apoi cu un pahar de zahar le-am pus la fiert Nu le-am lasat sa fiarba prea tare fiindca mai stau si in cuptor .. Apoi pahar de zahar am caramelizat si am tapetat fundul tavii cu el. Am lasat sa se raceasca apoi am adaugat bucatele de unt pe tot fundul tavii,apoi am imprastiat simburii de nuca pe tot fundul tavii si apoi am asezat fructele . Am lasat de o parte si am inceput preparatul compozitiei ..... am spart ouale si am adaugat doua pahare zahar am frecat bine pina zaharul s-a descompus si a devenit spumat bine ,am adaugat uleiul, am mai frecat cca 5 min ,apoi am adaugat laptele ,am mai mestecat pina s-a omogenizat bine ,apoi am adaugat faina amestecata bine cu praful de copt ..


Am amestecat pina s-a omogenizat totul apoi am pus peste fructe ,am dat la cuptorul in prealabil incins la temperatura de 180 gr .. Am lasat la cuptor pina prajitura a devenit aurie bine si marginile s-au dezlipit de pe linga tava .. Am lasat-o sa se raceasca apoi am intors-o inca nu am taiat-o..


Pofta mare tuturor


Revin cu imaginile fiindca nu le-am descarcat am aparatul la incarcat ... s-a terminat bateria hi.hi.. pupici

 

TIPS-URI

1

Dupa umila mea parere .... cred ca merge foarte bine si frisca deasupra

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu pere si piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

babi5 1

01.08.2013, 19:15

a Merisor a iesit nemaipomenit de buna dar cred ca totusi trebuieste fructe cit mmai zemoase asta cred ca este farmecul ... poti pune si un picut de frisca deasupra .. Si eu ador perele de fapt toate fructele ..

Andreea Caroline 1

01.08.2013, 19:43

babi5 1

01.08.2013, 20:12

Te pupa Babi Andreea_Caroline si-ti multmesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura cu ciocolata alba
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!