Prajitura rasturnata cu piersici si mure

de ralu_ca in Prajituri, 5 Aug 2013 | 2164 vizualizari

 

initial am vrut sa prepar prajitura doar cu piersici, dar am zis: hai sa incerc si cateva mure...si nu a fost o idee gresita

 

INGREDIENTE

  • 8 oua
  • 1 cana si jumatate de zahar
  • 1 cana zahar
  • 2 cani de faina
  • o ceasca ulei
  • 150 g unt
  • 1 pachet praf de copt
  • putina sare
  • esenta vanilie
  • 2 pachete zahar vanilat
  • 2 cani de mure
  • approx 15 piersicute
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura rasturnata cu piersici si mure:

Intr-un vas am batut bine albusurile cu zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul, uleiul, praful de copt ( stins in putin otet ), esenta,sare si faina, pana obtinem o compozitie ca pentru chec. Intr-o cratita tapetata cu hartie de copt, punem untul si 1 cana zahar amestecam pe foc pana acesta devine omogen, turnam feliile de piersici ( dupa ce spalam si curatam de coaja, le taiem feliute) amestecam incet, adaugam si murele, introducem cratita la cuptor pentru 5-10 minute, apoi turnam compozitia si introducem din nou la cuptor approx 50 minute. Este gata, dupa ce facem testil cu scobitoarea.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura rasturnata cu piersici si mure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

simona72 1

05.08.2013, 22:57

Minunata!

roxana_simona 1

05.08.2013, 23:22

Rocsi 1

06.08.2013, 11:31

Super deliciu este aici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert cheesecake cu capsuni