Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Învață alături de Andra Mihail cum să prepari o prăjitură răsturnată cu prune, cu un gust dulce-acrișor și o textură pufoasă. O rețetă simplă și rapidă, ideală pentru orice ocazie.
Pentru această Prăjitură răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată, sunt necesare următoarele ingrediente: prune, făină, zahăr, ouă, ulei, unt.
Cum se prepara Prăjitura răsturnată cu prune - Rețeta delicioasă și aromată:
Într-un bol, sparge cele 7 ouă și adaugă un praf de sare și 7 linguri de zahăr. Mixează foarte bine compoziția de ouă până își dublează volumul. Adaugă esență de vanilie și zahărul vanilat și continuă mixarea.
Adaugă uleiul, încorporează-l, apoi adaugă și făina amestecată cu praful de copt și omogenizează compoziția.
Tapetează cu hârtie de copt o tavă și presară zahăr tos. Pune câte o bucățică de unt și câte o nucă pecan din loc în loc.
Așază prunele desfăcute în jumătăți, cu partea tăiată în jos. Toarnă compoziția lichidă peste fructe.
Coace prăjitura cu prune în cuptorul preîncălzit, la 180 grade C, pentru 30-40 minute.
După coacere, scoate prăjitura din cuptor și las-o la temperat înainte de a o tăia.
Este aromată și pufoasă, perfectă pentru gustarea dulce de zi cu zi.
Încearcă și rețeta de Gomboți cu prune sau rețeta de Linzer cu prune.
Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu prune.
Poftă bună!
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola