Tarta cu cirese

de aalliinnaa07 in Prajituri, 11 Iun 2013 | 2395 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 250 g faina
  • 1 praf de sare
  • 200 g margarina unirea( 60% grasime)
  • 1 ou
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 2 linguri apa
  • ulei si faina pentru tapetarea tavii
  • Pentru umplutura:
  • 250 ml smantana
  • 170 g zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 ou intreg
  • 1 galbenus
  • 1 pliculet zahat vanilat
  • 1 praf de sare
  • 1 farfurie cirese fara samburi
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta cu cirese:

Intr-un castron amestecam faina cu sarea, apoi adaugam margarina si framantam pana cand compozitia devine nisipoasa. Intr-un bol se bate oul impreuna cu zeama de lamaie si apa si se adauga peste aluat. Se framanta aluatul adaugand faina pana devine un aluat potrivit de tare si il punem la frigider 30 de minute.

Ungem o tava de tarta cu unt, o tapetam cu faina si intindem aluatul intepandul din loc in loc si il dam la cuptor preincins, timp de 10 minute.

Intre timp preparam umplutura: se pune intr-un castron zaharul, zaharul vanilat, smantana, praful de sare, galbenusul, oul si mixam pana cand obtinem o crema. La sfarsit adaugam ciresele si amestecam cu o lingura, apoi turnam compozitia peste tarta si o dam din nou la cuptor timp de 30 de minute.

Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarta cu cirese-0
Tarta cu cirese-1
Tarta cu cirese-2
Tarta cu cirese-3
Tarta cu cirese-4
Tarta cu cirese-5
Tarta cu cirese-6
Tarta cu cirese-7
Tarta cu cirese-8
Tarta cu cirese-9
Tarta cu cirese-10
Tarta cu cirese-11
Tarta cu cirese-12

COMENTARII (20)

_Alina_

_Alina_ 1

12.06.2013, 08:51

Bunatate!

simona72

simona72 1

12.06.2013, 10:42

Buna!!!

Sim0na

Sim0na 1

12.06.2013, 15:00

o tarta delicioasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!