Prajitura "Regina de ciocolata"

de anca_rm in Prajituri, 15 Apr 2014 | 4433 vizualizari

 

Este o prajitura cremoasa cu multa ciocolata . Se face relativ repede ..mai mult este de asteptat pana cand se raceste .

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  •  6 albusuri
  •  250 g. zahar
  • 100 gr alune de padure
  • 100 gr migdale sau 200 gr nuca
  •  2 linguri rase de cacao
  • Pentru crema:
  •  6 galbenusuri
  •  150 g. zahar
  •  3 linguri faina
  •  100 gr ciocolata amaruie
  •  100 gr ciocolata cu lapte
  •  200 gr. unt
  •  praf de sare
  • 400ml lapte
  • Pentru ornat:
  • 100 g. ciocolata neagra
  • 1 lingura frisca sau lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Regina de ciocolata":

Blatul:


-se bat albusurile spuma cu un praf de sare;


-se adauga zaharul, si se mixeaza in continuare la viteza mare.


-se adauga nucile tocate (le maruntiti cu cutitul sau cu robotul, dar nu foarte fin) si cacaua si se amesteca usor, cu o spatula.


-compozitia se toarna intr-o forma dreptunghiulara pentru prajituri (20×30 cm) tapetata cu hartie de copt si se niveleaza.


-se da la cuptor, la foc potrivit (180 grade C) pentru cca. 25 de minute.

Crema


-galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele le amestecam bine


- se pun galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele pe foc .


-se lasa sa fiarba amestecand continuu sa nu se prinda de fund pana se incheaga crema , devine ca si o budinca , dupa care se adauga ciocolata rasa sau taiata in bucatele.


-se mai lasa pe foc inca 2-3 minute pama cand se topeste toata ciocolata , amestecati continuu , dupa care se lasa la racit.

-se bate untul moale cu mixerul intr-un castron incapator; se adauga cate putin din crema racita, mixand intruna,-asezam crema obtinuta peste blatul rece , nivelam si dam la frigider.


Ornam cu glazura de ciocolata (100 gr ciocolata topita cu o lingura frisca , ulei sau lapte ) sau cu ciocolata razuita (100 gr )


Dam la frigider si lasam pana a doua zi , de preferinta …sau pana se intareste .

 

TIPS-URI

1

in loc de migdale si alune se poate folosi nuca taiata sau macinata , dar nu foarte marunt .

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Regina de ciocolata"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

laura_n 1

15.04.2014, 19:33

deliciosenie!

merisor 1

15.04.2014, 20:53

lucy2002 1

16.04.2014, 10:49

buna !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Dobos

de anca_rm 6

la 11:30

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

RETETA RECOMANDATA
Prajitura "Gemenii"